Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

toyota fortuner

with 20 comments

menteri ngomong nganggo kereto gedi

Hujung bulan depan, genaplah tujuh tahun me pakai van buruk toyota unser me yg itu. Sama umur dengan aBo. Me beli lepas beberapa bulan me muncul dan menang rancangan ‘millionaire’ itu. Nostalgia beb.

Walaupun ada sikit-sikit masalah remeh, tapi toyota kan jenis kereta yg boleh dipercayai. Enjin pun tidak pernah meragam. Cuma bateri kereta sudah tiga kali me tukar. Keempat-empat tayar pun sudah diganti baru.

Tapi mQ sibuk pula nak naik taraf ke toyota fortuner yg baru itu. Model bagai hilux didepan dan ponggong bagai kijang innova.

Alahai.

Written by en_me

Mon 4 Aug 08 at 12:04 am

Posted in property

20 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salam bro…..Toyota mmg best….among the best Car….reliability no. 1 right now…..memandulah berhati2…..hehehehehehe……

    sokmo kecek gittewww..

    Wanhidayat

    Mon 4 Aug 08 at 12:36 am

  2. toyota fortuner tu favorite saya tu… my dream car!

    kannns

    suealeen

    Mon 4 Aug 08 at 1:51 am

  3. jbtn kerajaan masing2 da satu fortuner kan~
    mwahaha

    gittewww yer.. ammvoiii sukernyer dierrr..

    deennasour

    Mon 4 Aug 08 at 5:46 am

  4. aku pakai prtoton ajek

    mesti korang hingat me nih anti-kereta nasional anti-proton gittewww kannns..

    tanper kete proton ittewww, saperlarr me yg inihhh.. uhuhu

    hairieusoff

    Mon 4 Aug 08 at 8:19 am

  5. saya pun pakai proton aje..oh yea, cermin pun baru je rosak minggu lepas….malaysia boleh!

    saper kater ‘gadis melayu’ tak cun tak menarik ati.. gittewww

    lydiarayyan

    Mon 4 Aug 08 at 9:17 am

  6. wow pakai diesel kan. hehe

    eh baru perasan pagerank dapat 8 ! hebat tu en_me. hehe

    petrol ada, diesel pun ada, tapi diesel cuma manual transmission..

    tanper korang yg best best ittewww, saperlarr me yg inih.. kannns

    KNizam

    Mon 4 Aug 08 at 9:43 am

  7. aku pun ngidam frontier yang gedi tu bagi menggantikan iswara aku yang sangant pantas itu.
    lalu aku mengusulkan kepada awek aku.
    lalu dia berkata
    “tunggu anak 8 la baru beli kete beso!”
    uih!

    ammvoiii..

    roshaizul

    Mon 4 Aug 08 at 9:48 am

  8. hehe.. sedap kan bawak frontier nie.. dulu la bapak saya pakai.. sekrg dah tuko.. muahaha

    vukan ‘frontier’ larr.. tapi ‘fortuner’ beb.. ehehe

    thafiexq

    Mon 4 Aug 08 at 10:46 am

  9. me mng game ape hah?

    cuber makcik klik ‘millionaire’ yg ittewww.. atau DISINI

    tasikmerah

    Mon 4 Aug 08 at 1:56 pm

  10. teringat toyota lite ace zaman kecik2 saya dulu..berjasa sungguh angkut barang ke asrama. hikhikhik…

    πŸ˜‰

    dimaner kah toyota liteace tewww sekang yerrr.. uhuhu

    athirah

    Mon 4 Aug 08 at 10:20 pm

  11. teringin nak pakai keta,,, tapi tak mampu, naik ajelah kuda besi yamaha tu ish!!ish!

    bayangkan kalo ader anak lapan naik kuda besi.. sonok kannnns.. ehehe..

    aliff

    Mon 4 Aug 08 at 11:04 pm

  12. nak tukar kete.. tahniah tahniah.. murah rezeki en_me..

    alhamdulillah, tapi wat maser nih mungkin me tak tukar kete lagik..

    kaktiny

    Tue 5 Aug 08 at 10:55 am

  13. rancangan millionaire? tukar kereta? wow!

    maksu, citer lamer gittewww..

    Mak Su

    Tue 5 Aug 08 at 2:02 pm

  14. ~ wah, en_me masuk tv ker? ada satu 4wd nie, toyota or nissan. tak ingat dah. cantik gak design dia. ~

    lamer dah tak masuk kat ‘tv’.. kuar kat ‘suratkabar’ tewww.. ammvoiii

    ~ mizzamy ~

    Tue 5 Aug 08 at 2:10 pm

  15. […] tempat lagi di Melbourne. Best gile kawan-kawan semua, nanti Mr Ah Fa cerita sikit-sikit macam yang En Me yang best tu selalu buat, […]

  16. enjin toyota mmg tahan lama dan lasak..berbaloi beb..

    kannns..

    chot

    Tue 5 Aug 08 at 11:32 pm

  17. hehhee.. best laa toyota.. πŸ˜€

    cik lynda pakai kete jenis aper? toyota memang jempol gittewww..

    ciklynda

    Sat 9 Aug 08 at 9:01 am

  18. i pakai toyota jugakk.. toyota viosss… πŸ˜€

    Mesti mancongkam.. kannns

    ciklynda

    Sat 9 Aug 08 at 9:22 pm

  19. […] mQ asyik jeling-jeling si fortuner yg tinggi dan anggun itu lah pula. Bukan batu nissan frontier yg separuh kabin itu ya […]

  20. […] lain, semalam me sudah dapat duit rebat van buruk toyota unser dari kerajaan yg memerintah itu (bukan kerajaan fatamorgana). RM625 saja, tapi belum sempat me nak […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: