Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

rest area, machap

with 18 comments

seneng banget mangan nang jero
rehat kambek rawat, machap

Me baru tahu sebenarnya. Tempat rehat dan rawat machap arah ke utara sudah siap direnovasikan.

Kelmarin me singgah juga. Memang betul. Tempat makan yg tertutup. Tangga elevator yg bergerak secara otomatik. Macam dalam lapangan terbang gitu.

Tapi me perhatikan juga dimeja makan. Masih banyak lalat yg berkerumun. Sama seperti sebelum renovasi.

Cerita terkini: ayahnda mQ meninggal dunia semalam. Jadi, me akan bercuti beberapa hari. Tapi me akan cuba gagahi diri untuk kemaskini blog yg ‘Memang Lumayan’ ini. Disamping akan tetap singgah-singgah jenguk-jenguk komen-komen blog kawan-kawan lain yg best-best gitu. Perhatian juga, walaupun ayahnda mQ sekeluarga berlainan bangsa dan agama, me tetap pergi ziarah juga. Atas niat silaturrahim. Jadi, me harap kawan-kawan boleh ucap takziah, tidak perlu baca al-fatihah ya.

Alahai.

Written by en_me

Tue 15 Jul 08 at 12:01 am

Posted in travel

18 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. lalat tu yag buat spoilt the suasana.. aduhai..

    al-fatihah utk ayahnda mQ.. takziah..

    tidak perlu baca al-fatihah, sekadar ucap takziah ya.. thanks kak tiny tewww

    kaktiny

    Tue 15 Jul 08 at 11:13 am

  2. Ader ker digi di dalam Borneo?
    Takziah diucapkan ke atas pemergian bapa mertua mu.. & ayah isteri mu..
    En. Me..

    thanks bro for making it so obvious..

    Polar Bear

    Tue 15 Jul 08 at 11:58 am

  3. takziah en_me..p/s: saya dah habis sengall

    cinta milo ais

    Tue 15 Jul 08 at 12:26 pm

  4. ada ek kawasan rehat Machap? huhu… x penah dengar…😉

    takziah buat keluarga mQ…

    buzzybug

    Tue 15 Jul 08 at 12:52 pm

  5. takziah~~~

    lydiarayyan

    Tue 15 Jul 08 at 2:47 pm

  6. Takziah.Ctknya tmpt rht tu,tp kalau ada lalat mmg spoilkan.

    Julietchun

    Tue 15 Jul 08 at 3:27 pm

  7. takziah bro

    tasikmerah

    Tue 15 Jul 08 at 3:28 pm

  8. Takziah untuk keluarga Me.
    Cantik dah eh Machap tu rupanya. Balik kang boleh la singgah. He he.

    aTiQah

    Tue 15 Jul 08 at 4:17 pm

  9. macap kat man? mcm kat cyberjaya jew dalan dia.ala lalat memang semua tempt pon ada.itu namanya lalat sesat di highway~ hehe
    aowh bila nak pegi melaka ini

    eclipse

    Tue 15 Jul 08 at 6:48 pm

  10. en_me takziah, balik borneo ye.

    semoga mQ tabah.

    aliff

    Tue 15 Jul 08 at 6:54 pm

  11. dah cantek eh rnr tuh. dulu selalu singgah bila drive jb-kl-jb. hehe🙂

    banyak speed trap kan kat sana. hehe

    KNizam

    Tue 15 Jul 08 at 7:41 pm

  12. Takziah buat keluarga mQ en me itu. Semoga semuanya ok-ok kat sana ya?

    Mr Ah Fa

    Tue 15 Jul 08 at 9:52 pm

  13. takziah buat mQ sekeluarga

    *machap mmg byk lalat kan?

    sootspirit

    Tue 15 Jul 08 at 10:03 pm

  14. takziah diucapkan untuk ayahanda mQ.

    setiap yang hidup, pasti akan mati. cuma masa yang menentukan..

    anaiz

    Tue 15 Jul 08 at 10:30 pm

  15. takziah…

    err…bile la sy nak gi johor lagi..huhu

    nak tunggu oghang johor merisek ker cek fauzani yg jeliter tewww.. uhuhu

    cikf=)

    Tue 15 Jul 08 at 10:55 pm

  16. last week pun 1st time singgah kat hentian machap tu walaupun dah banyak kali lalu..yupp..terpegun jugak..tangga bergerak plus pintu bukak sendiri..tempat makan luas..tapi betul la masalah lalat tu..katanya ada tempat penternakan ayam berhampiran tempat tu..tak tahu la..

    JuliaNa

    Thu 17 Jul 08 at 1:00 am

  17. renovation yg hiasan2 dan facilities sahaja. content dan pengisian masih sama… mcm synonym la dgn “pembangunan” yg lain ya.

    alahai..

    ammvoiii, perli perli gomen gittewww..

    zzeed

    Tue 22 Jul 08 at 2:26 pm

  18. […] menengah, sekarang jadi tauke jual baja. 23 tahun tidak berjumpa. Yg kedua, hSn, me terjumpa di kawasan rehat & rawat machap. hSn, kawan jiran sekampong masa kecil-kecil dulu, sekarang dah jadi tauke penyelenggaraan di situ. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: