Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

like a sugarcane no more

with 11 comments

“habis manis sepah di buang” ngomong wong pinter

Sabtu yg baru lepas, me ke londang melaka lagi. Melawat aDm di asrama sambil gunting rambut di masjid tanah. Juga tujuan utama, menghantar komputer riba apple powerbook me yg itu.

Mula-mula me keberatan nak beri aDm pakai powerbook itu. Khuatir aDm salah guna internet. Tapi aDm sudah janji untuk kegunaan pembelajaran dia.

Walaupun canggih, cantik, jelita dan anggun, me sudah berzaman tidak guna powerbook yg itu. Kawan-kawan sudah tahu mengapa kan? Selain me guna buat penahan daun pintu [+ cerito seng biyen].

Alahai.

Written by en_me

Mon 7 Jul 08 at 12:04 am

Posted in property

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. owhhh dia study di matrik melaka ek?
    muahahaha terkenang zaman dulu2
    matrik melaka tu terceruk nun jauh dari bandar~
    tensen gak stay situ
    nk gi bandar melaka punya lah jauh
    mcm dari batu pahat ke bandar melaka pon ada~
    ahahaha, so drp gi bndr mlaka, baek sy balek umah~!

    memang jauh, ditambah dengan lampu trafik yg manyak gilerrr.. tensyen seyyy..
    tapi takperlarrr.. tahun melawat melaka nih.. ekeke

    sootspirit

    Mon 7 Jul 08 at 12:39 am

  2. ~ baiknya dia… budak2 matrik leh bawak laptop ker? seronok la budak2 zmn skang. zmn i matrik dulu, kalo nak bawak, diorg sorok2. ~

    zmn me dulu, matrik takdok lagik nooo.. uhuhu

    ~ mizzamy ~

    Mon 7 Jul 08 at 1:53 am

  3. semoga adm berjaya dengan bantuan drpd komputer en me..

    aliff beli notebook pertama (second hand) dengan duit elaun sebagai pegawai pasukan latihan simpanan… he!he! mase tuh muka gelap macam tar jalan.

    chewahhh.. fru lar nih..

    aliff

    Mon 7 Jul 08 at 9:03 am

  4. doakan yg terbaik saja

    aminn..

    Mak Su

    Mon 7 Jul 08 at 10:25 am

  5. Em, kalau ikut pengalaman di matrik dulu, lap top bukanlah keutamaan. Sebab assignment pun sekadar satu dua je yang perlu di taip dan print. Lap top yang dibawa selalunya adalah untuk tayangan vcd atau dvd. Ha ha ha. Tapi saya rasa aDm mesti tak salah gunakan pemberian Me itu. He he.


    moga moga gitteww..

    aTiQah

    Mon 7 Jul 08 at 12:53 pm

  6. adam, nnti kita chatting ok… :p

    weiii..

    tasikmerah

    Mon 7 Jul 08 at 5:44 pm

  7. salam isnin en.me
    laptop brand ape yg ok?
    sony vio tu ok tak?

    sony vio memang ok sebab harganya yg memang ok.. ekeke
    tapi acer n dell yg fofular gittewww..

    fathiyah

    Mon 7 Jul 08 at 7:38 pm

  8. betul kata atiqah tu en me đŸ˜€

    Dari dulu sampai sekarang ni, muka melekat kat study aje, sabo ajelah đŸ˜€

    Mr Ah Fa

    Tue 8 Jul 08 at 3:02 pm

  9. bocah2 kalau pasal bende2 salahgune internet nih, lamabt laun dier akan tau bezakan mane yg btui ngn tak..
    Kite bg peringat je laaa..
    Bende ni kalau xbg, cam ketek sumbang pulek kang..Ape pun tatau…
    Redha dan pasrah jee…

    BaniHassim

    Tue 8 Jul 08 at 5:56 pm

  10. seronoknye la dpt laptop..masa kita belajar pakai CPU kodok jek..dah keje baru ada laptop…isk..bertuah nye aDm

    chinta

    Tue 8 Jul 08 at 8:12 pm

  11. huhu dulu masa matrik takde laptop pun..tak guna pun..buat keje byk guna tulisan tangan je..huhu semoga aDm guna ke arah kebaikan..aminnn:)


    laptop sebagai wadah pembelajaran kanns.. aminn juger

    Princess Liyana

    Wed 9 Jul 08 at 11:45 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: