Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

kepiting, cumi-cumi dan udang kok

with 16 comments

tom yam seafood pizza to suit your taste
pizza hut, kluang

Minggu lepas, zLd, pembantu tempat me kan baru mula bertugas. Me sudah agih-agihkan kerja projek yg baru. Buat zLd sibuk.

Masa bekerja, sibuk juga me tanya zLd pasal tempat kerja yg lama. Di indon itu.

Cerita pasal makanan laut, baru me tahu. Dalam bahasa indon, kepiting itu adalah ketam. Dan cumi-cumi itu adalah sotong. Tapi udang tetap udang.

Alahai.

Written by en_me

Sat 21 Jun 08 at 12:02 am

Posted in food

16 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. lapar la plak.. apela en_me ni… aci tunjuk ajak, bukan nk pos mai sini pon… hehehe… sy anti kepiting. jadi jgn sesekali memakan kepiting. heheehe… sebenarnya makan, tp klu ada org tolong kopekkan. hahaha… kepiting ada kenangan ajaib dgn fiza, sebab tu anti itu kepiting, tp klu nk masak kepiting, no hal. cuma bab nk makan kepiting jer, mesti ada org sudi tolong kopekkan. cair aku dibuat kepiting tu…eh…ape repek ni… ngantok rupanya…nite en_me, assalamualaikum….

    waalaikumsalam cek fieza teww..
    kater anti kepiting, tapi soh orang kopekkan lagik .. kannnns

    fiza

    Sat 21 Jun 08 at 12:25 am

  2. Me, makan kepiting bakar kat Senibung yuk. Wakakakaka.

    ammvoiii, ajak ajak ayam gittewww..

    aTiQah

    Sat 21 Jun 08 at 1:03 am

  3. huhu bapak me, kenapa diletak gambaq pizza, bikin saya lapaq di tgh2 pagi ni

    jom pizza.. ekeke

    kawaii_desu

    Sat 21 Jun 08 at 1:15 am

  4. lamanya tak makan kepiting… kepiting ke, cumi-cumi ke, udang ke, semua sedap! adeii

    memang sodappp kanns, tapi kolesterol tinggi jangan ko luper sehhh..

    maryam

    Sat 21 Jun 08 at 1:20 am

  5. pizza kecik jah?

    small pizza tok oghang tua yg tak kuat makan..

    pandagumuk

    Sat 21 Jun 08 at 1:39 am

  6. mak saya (oghang utagha) pun panggey sotong memang cumi/cumit… tapi jenis yang kecik2. yang besaq dia panggey apa tah…

    yg besaq dia mungkin panggey dr oc (mcm dlm spiderman 2 tewww, doctor octopus).. ekeke, gurau2 jer kaksu..

    suealeen

    Sat 21 Jun 08 at 8:48 am

  7. waaaaaaaaaa… sedap!

    sodapp kannnns..

    nono

    Sat 21 Jun 08 at 3:01 pm

  8. kepiting, cumi-cumi & udang kok tu apa laa plak en_me? btw, saya dah snapkan KLCC penang utk en_me. tp, mcm x lawa je… huhu…

    thank u lar.. nanti me check noooo.. tp me sebenornyer dah luper funnn

    buzzybug

    Sat 21 Jun 08 at 3:16 pm

  9. uik buzzy bug, ada klcc kat penang?? are u saying apartment mahal kat batu uban tu?? dekat coastal highway gelugor tu???

    dear cek farah teww, why all your comments tetiba masuk kat spam fulakkks..

    kawaii_desu

    Sat 21 Jun 08 at 4:52 pm

  10. uhu. diya skang dh jalan mcm kepiting, sbb saket kaki, bersompim sakan smlm.

    p/s-kat pizza hut rmi sgt org beratur. so, mls nak tunggu. huhu

    fuyoh, sompim sakan akak tewww.. ammvoiii

    diya

    Sat 21 Jun 08 at 6:03 pm

  11. Kepiting, cumi-cumi … hehehe, comelnya nama-nama ni!
    Begitulah, ramai yang kita kenal …banyak yang kita tahu.

    Salam Me🙂

    jauh jalan, luas pandangan dan perbendaharaan kata.. kannns

    Bunga Rampai

    Sat 21 Jun 08 at 6:41 pm

  12. erm.. memang la anti si ketam, tp klu org kopek, boleh aja makannya. hehehe… sebab ketam itu telah membuat satu kejadian yg tidak membahagiakan suatu tika dulu. hehehehee….


    citerlar skit kejadian tewww.. voleee kannns my dear

    fieza

    Sat 21 Jun 08 at 7:02 pm

  13. wahh..pizzaaa..hmm..lama juga tak makan makanan laut..

    gittewww yer..

    irdzra

    Sat 21 Jun 08 at 7:33 pm

  14. Alahai En Me,

    Tunjuk gambar pizza kegemaran saya di Pizza hut itewww.

    Arghhh!Tensi..tensi..

    abis, ko nak me tampal gambar pizza kat kedai siam ker.. ekeke

    Mimi

    Sat 21 Jun 08 at 8:11 pm

  15. Udang karah atau loobster pun best

    nehi nehi, kolesterol tahap angkasa tewww..

    Afzai Afandi

    Sat 21 Jun 08 at 8:34 pm

  16. alahai,ketam itu sedap.tapi mahal dong!orang kena demam denggi elok makan sup ketam!cubalah:)huhu

    alahai, denggi berdarah tewww..

    Princess Liyana

    Sun 22 Jun 08 at 12:34 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: