Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

more demand than supply

with 21 comments

very spacious for any shipment
honda city, the power of dream

Dua minggu lepas me bawa ke pejabat. Bekalan rempeyek wak tunot itu. Tiga kotak, bersamaan tiga puluh peket.

Mula-mula permintaan memang perlahan sedikit. Tapi baru hari jumaat lepas sudah kehabisan bekalan itu. Ditambah pula orang-orang belanda dipejabat yg sudah ketagihan rempeyek. Awek-awek jelita jabatan sumber manusia pun siap tempah-tempahan.

Sebenarnya me tidak larat nak ke rumah wak tunot itu. Nak ambil bekalan rempeyek itu. Bandar kluang bukannya dekat. Kena buat perancangan awal dihujung minggu. Tapi nasib baik ada van unser buruk me yg itu. Boleh diisi sepuluh kotak rempeyek. Harga minyak pun sudah naik. Ada alasan nak naikkan harga rempeyek pula.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Thu 19 Jun 08 at 12:05 am

Posted in food

21 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. alahai,semuanya mahu naik hargakah en_me?:)

    harap harap gaji pun kener naik juger.. kannns

    Princess Liyana

    Thu 19 Jun 08 at 12:50 am

  2. naikkan je selagi orang sanggup bayar.. ade orang makan rempeyek ganti tak? hehe…

    wah, good idea tewww.. ada alasan nak naikkan reger.. ekeke

    Maryam

    Thu 19 Jun 08 at 1:01 am

  3. hoho tertinggal….

    ..ganti *nasi tak?..

    meratah rempeyek pagi tengahari dan malam gittewww.. ahaha

    Maryam

    Thu 19 Jun 08 at 1:02 am

  4. bila bertemu kelak, tolong bawakan rempeyek tu …

    me:
    wah, feminat rempeyek yg tegar yer.. insyaALLAH bang long..

    Abang Long

    Thu 19 Jun 08 at 2:37 am

  5. masak la kita kalau gaji dok kat situ jugak…

    me:
    masak hangit ker masak hangus? derrr

    kawaii_desu

    Thu 19 Jun 08 at 5:01 am

  6. ho!ho! tauke rempeyek ofis yer!
    hantar satu kat saya!

    bak ko punyer address bro..

    aliff

    Thu 19 Jun 08 at 8:57 am

  7. wah… ada makanan la… huh, sekarang kerepek pun naik harga… kalau tak naik, packing jadi kecik…
    mak sy pun pengusaha kerepek gak. tapi kecik-kecik aje…

    kawan kat […], Yusaini… belom ada yang berjaya supply direct lagi… sekarang ni, melalui contractor lain… our company deal dengan electrical & instrument, PAGA, FGS devices dan lain-lain…

    kerepek pisang ker? kerepek ubi ker? kerepek pedas ker?

    iye, me bukan sama pejabat dgn Yusaini tewww..

    romzi

    Thu 19 Jun 08 at 8:57 am

  8. “Awek-awek jelita jabatan sumber manusia”

    rekemen ah sorang dua…..huhuhuhuhu

    me:
    ko nak yg mancong ker.. atau pipi tersorong2 gitteww? ekeke

    roshaizul

    Thu 19 Jun 08 at 10:22 am

  9. yup!harap2 gaji naik juga..at least boleh menampung beban kenaikan skrang,kanss?

    me:
    ammvoiii cek puteri teww

    Princess Liyana

    Thu 19 Jun 08 at 10:28 am

  10. wow, rempeyek…uuuUUUuuu, kat sini tade la en me.. en me dah jadi tokey pulak iye πŸ˜€

    tokey katernyer..
    me cumer supplier jak.. voleee kannns

    mrahfa

    Thu 19 Jun 08 at 11:44 am

  11. kat jabatan sumber manusia tu cuma awek2 jek ke? heh heh heh ( ketawa jahat nih)

    balakks pun ader jugerr.. koser uu

    asuhara

    Thu 19 Jun 08 at 1:01 pm

  12. orang belanda pun suka rempeyak yeh. bagus bagus. πŸ˜€

    walopun kiter boikot produk belanda kannns..

    aTiQah

    Thu 19 Jun 08 at 1:07 pm

  13. wahhhh masyuuuukkkkk

    ciput jak bro.. tp melihat pelanggan puashati ittewlar kepuasan yg sbenornyer

    KNizam

    Thu 19 Jun 08 at 1:55 pm

  14. bagus gak business rempeyek ni kan bro… πŸ™‚

    kannns..

    tasikmerah

    Thu 19 Jun 08 at 2:44 pm

  15. dah lama tak mam pekyek… nak-nak lagi yang ada banyak kacang dan ikan bilis… sedapppp…

    biasa musim raya kanns

    Sastri

    Thu 19 Jun 08 at 4:24 pm

  16. en me dengar khabar wak tunot kampung melayu raya tak sihat…kena serangan angin ahmar….mudah-mudahan cepat sembuh…


    me dah lamer dengar.. ayahnda me yg bagitau.. smoga cepat sembuh juger..

    btw bro, ko takde blog ker semasa merantau tewwww.. sayangg weeehhhh, takkan gambor2 sumer ko nak simpan sorang2 jer, especially sekang musim uero2008 depan umah tewww.. kannnns

    kenalan lama

    Thu 19 Jun 08 at 6:48 pm

  17. fuh..kencang bisnes rempeyek en.me πŸ™‚
    mst manyak fulus masuk..hehehe
    saya tak panggil rempeyaek…saya panggil tempeyek..sama je kan..tukar hurup dpn je

    bisness kecil-kecilan gitteww my dear, before and after reger minyak naik ..

    pasal ejaan, mengikut kamus dewan edisi 4 (ms 1310), ‘rempeyek’ adalah sj makanan yg dibuat drpd tepung beras dan kacang tanah, dan digoreng berkeping-keping.. tapi macam ko juger, me panggil ‘tempeyek’ masa me kecil-kecil dulu-dulu lar.. derrr

    fathiyah

    Thu 19 Jun 08 at 7:20 pm

  18. yuhuuu… i’m backkkk! van unser kata buruk? nasib ada… yang takde cam kami ni lagi jimat.. ahaks! πŸ˜›

    iye, samer2lar kiter berjimat cermat.. ihiks

    suealeen

    Thu 19 Jun 08 at 7:59 pm

  19. Wak tu nut…
    Huhuhu..
    terkenal sehingga ke thailand..
    Maid aku bawa..
    Hehehe


    wak tu nut yg maner sattewww bro?

    PolAR Bear

    Thu 19 Jun 08 at 10:35 pm

  20. cik puteri iteww risau akan beban rakyat jelata..huhuhu

    prihatin sungguh kamu yer.. baguiiih larr

    Princess Liyana

    Fri 20 Jun 08 at 12:07 am

  21. alhamdulillah .. rezeki namanya ..
    rezeki tuh ada dimana2
    asalkan kita rajin berusaha
    πŸ™‚

    insyaAllah, cek lily tewww.. masih sentap sentap lagik ker..

    Lily

    Fri 20 Jun 08 at 12:21 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: