Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

nujum pa’ blalang

with 11 comments

bapak nak pergi mana bapak? [+ original image ]

Malam semalam me tertengok cerita klasik nujum pak belalang. Lupa saluran mana, tapi bukan astro yg kena bayar itu. Me gelak sendirian.

Bila pagi tadi jalan-jalan di tempat letak kereta itu, me teringat teka-teki dalam cerita itu. Antara kerajaan Beringin Rendang dan Sultan Masai.

Me hendak teka-teki terbalik pula. Tapi tiada hadiah ya kawan-kawan.

Terdapat sebuah masa’elah..

Kalau empat, banyak banyak;
Kalau tiga, sedikit sedikit;
Kalau dua, jarang jarang;
Kalau satu, ka dang ka dang.. apa ia?

Jawapannya, bukan ‘kahwin’ ya kawan-kawan.

Teringat me pada kereta lembu me yg itu. Alahai.

Written by en_me

Tue 17 Jun 08 at 7:01 pm

Posted in games

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. sukangan filem neh. dah siap kopi tu belalang ? hehe

    ko tak sudi nak jawab teka teki me yg semberono teww bro?

    KNizam

    Tue 17 Jun 08 at 8:56 pm

  2. hurm..ape jawapan dia en me ? penin pikir..huuu..

    alahai, belalang..

    irdzra

    Tue 17 Jun 08 at 9:24 pm

  3. hahah..

    apa yg reverse riddle ni???
    apa benda yg 4yg banyak??


    itu teka teki me, bukan nujum pak belalang tau.. Jawab jgn tak jawab..

    kawaii_desu

    Tue 17 Jun 08 at 10:59 pm

  4. Klu takde en Me?

    kan me dah ckp, byk kat car park gittew..

    mimi

    Wed 18 Jun 08 at 2:30 am

  5. Kenderaan la kat parking park tu.

    Yang ada 4 tayar. Banyak kat parking park tu.(Keter)
    Yang ada 3 tayar je, sedikit-sedikit
    Yang ada 2 tayar, jarang-jarang (Motor)
    Yang ada 1 tayar, kadang-kadang kan???

    Betul kan ?? kan?? kan??

    wah, tapi bukan tayar gittewww.. cuber lagik.. voleee kannns

    Kie Kie

    Wed 18 Jun 08 at 8:36 am

  6. huhu.princess paling pening bila bg teka-teki..alahai:)

    jgn fening fening one lar my dear..

    Princess Liyana

    Wed 18 Jun 08 at 12:56 pm

  7. ayo!ayo! teka teki en me susah sekali tu….

    empat: pintu kereta sedan
    tiga: keta hanchback (ish betul ke aku eja ni)
    dua: mcm proton neo
    satu: troli he!he!

    jawab pun semberono!ha!ha!

    wah, gittewww yer.. tapi bukan jawapan yg betul.. cuber lagik yer bro aliff tewww..

    aliff

    Wed 18 Jun 08 at 9:29 pm

  8. rakyat teraniaya

    […]

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita xsuker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya x mjadi duri dlm daging..

    Hafizd

    Thu 19 Jun 08 at 12:13 pm

  9. tengok gak cite tu.tapi teka teki bro tu mmg takleh nak fikirlah malam2 nih,hehehe..

    tengok dari awal sampai abis ker bro acai tewww?

    acai

    Fri 20 Jun 08 at 10:46 pm

  10. […] me yg best-best itu. Teka-teki terbalik dari filem ‘nujum pak belalang‘ tempohari masih tiada siapa yg dapat menjawabnya dgn betul. Mungkin sebab tiada hadiah kah? […]

  11. harga minyak dah naik..
    adakah banyak2 tu semakin banyak?

    hum soalan yg membencikan
    :S

    memang reger minyak dah naik..

    eclipse

    Wed 25 Jun 08 at 12:29 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: