Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

it shouldn’t hurt your ear

with 17 comments

sunshine or raining, you have to ride it
kl central’s exit road to jalan kuching, meooww

Sejak kebelakangan ini, ditengah jalanraya. Mungkin kita sudah biasa mendengar bunyi membingitkan itu. Terutamanya kalau kita menunggang motorsikal.

Mula-mula me ingat ada masalah dengan skuter kesayangan me itu. Sampai pernah me berhenti tepi jalan kuching yg sibuk dengan kenderaan laju. Me periksa atas bawah depan belakang. Kelakar juga.

Tapi lama-kelamaan sudah menjadi kebiasaan. Brek motor boleh dilengkapi peralatan bunyi yg berdesing itu. Sebagai amaran kononnya.

Kebetulan baru pagi tadi masa hendak ke tempat kerja. Me hampir terlanggar anak kucing yg menyeberang jalan gombak itu. Semoga ia selamat melintas jalan.

Alahai.

Written by en_me

Tue 17 Jun 08 at 12:04 am

Posted in transport

17 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. saya gayat le naik motosikal @ skuter… basikal takpe.😀

    gittewwww kannns..

    Maryam

    Tue 17 Jun 08 at 12:24 am

  2. kat utm dlu,ade 1 skuter yg die pasang alarm..
    err…bile dekat or tsentuh skuter tu,tbe2 die mjerit…”plz..don’t touch me..”huhu

    opocottt.. sib baik dier tak cakap melayu kannns.. koser uuu

    cikf=)

    Tue 17 Jun 08 at 12:25 am

  3. Salam,
    Berhati-hati masa menunggang skuter kesayangan.
    Terima kasih mengunjungi blog saya tempoh hari. Menghargainya.
    Salam kenal🙂

    Salam kenal juger, smoga kiter bisa jadik rakan siber yg baik..

    Bunga Rampai

    Tue 17 Jun 08 at 1:57 am

  4. awat clear jek jalan kt dlm gambor tuh? time bila snap pic tu ek?

    akcelli, tewww jalan kuar dari kl sentral ker jalan kuching lar.. memang tak manyak trafik..

    MC

    Tue 17 Jun 08 at 8:18 am

  5. huhu. teringat skooter kwn diya. sangat bising bunyik die. satu taman perumahan bleh dgr😛

    tewww vukan bunyik bising weiiii, tewww bunyik ‘ghau ghau’ namernyer.. ehehe

    diya

    Tue 17 Jun 08 at 9:28 am

  6. teringin nak naik skuter tapi rasa mcm janggal plak huhuhu

    salam kenal dari jelapang padi

    memang skuter sesuai tok pompuan.. tapi oghang tua macam me lagi mancongkam ..

    nazzman

    Tue 17 Jun 08 at 9:36 am

  7. teringin nak pakai moto… tapi macam dah kaku nak bawak ler…

    teringat kawan kat SBM… dia pakai skuter… dulu sblm masuk situ, dia pakai skuter hampir satu malaysia… meeting kat Lumut, selambe je naik skuter dari KL. tu tak per lagi… dekat… kekadang meeting kat JB pun naik skuter jer dari KL ni… memang hebat dia tu…

    SBM, one of our client…

    saperkar kawan ko tewww? ko supply aper kat client tewww?

    romzi

    Tue 17 Jun 08 at 9:46 am

  8. alahai…windu kat Nebox la plak tgk skuter en_me tu..hm,semoga anak kucing itu selamat melintas ek:)aminnn

    wah, sudah ader nebox yer..

    Princess Liyana

    Tue 17 Jun 08 at 10:08 am

  9. hah bunyi itu seperti peluit boatswain masa belajar belayar dahulu…cuma peluit boatswain untuk kapal…

    bingit juga bunyi itu, tapi bagus..

    wah, ko pelayar gitewww yer..

    aliff

    Tue 17 Jun 08 at 11:20 am

  10. saya benci bunyi motor RXZ!! bingit…

    tapi kalo ko dah naik RXZ tewww.. mesti teruja nak naik lagik.. kannns

    buzzybug

    Tue 17 Jun 08 at 11:59 am

  11. errr… rasanya tanak kot naik motor RXZ… macam bahaya je… lagipun saya pendek, naik motor RXZ tu mesti x sampai kaki… hehe…

    gittewww..

    buzzybug

    Tue 17 Jun 08 at 12:56 pm

  12. minyak naik… naik motor bagus… jamm pun kurang…

    itupun kalo sanggup bhujan bpanas.. risiko pon tinggi maa

    tasikmerah

    Tue 17 Jun 08 at 2:25 pm

  13. salam,
    lama x jengah blog jiran sebelah kampung nih…
    saya pun bermotoran atau lebih jelas berskuteran ke office.
    x de la pening pk pasal minyak, atau jam ( pasal kat sini x de jam langsung pun!)

    me naik basikal je masa kat jepun dulu2.. sampai eksiden dgn amoi jepun yg cun meletop2 tewww

    asuhara

    Tue 17 Jun 08 at 2:38 pm

  14. En. Me pasangla plak alarm “Ghau-Ghau” bunyi die. Lagi mancongkam tengah jalan raye.. Ekeke..

    ammvoii, bunyi aper kar tewww?

    muzem

    Tue 17 Jun 08 at 3:21 pm

  15. moto saya dah jual, 3 kali eksiden..uhuuuu..rindu sama moto biru ku..

    tak beli moto baru kar..

    JuliaNa

    Wed 18 Jun 08 at 1:15 am

  16. […] lain, semalam petang me tukar tayar baru skuter kesayangan intan payung me yg itu. Tayar depan dan belakang. Tanpa […]

  17. […] khamis minggu lepas, me sudah merempit ke sana dengan skuter kesayangan me itu. Sendirian tentunya. Kasihan […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: