Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

touch-n-go card inside

with 15 comments

smartTAG offer both security and convenience

Memang mudah kalau kita pakai mesin smart-tag itu. Tidak perlu berhenti guna tiket. Juga berhenti untuk bayar tiket guna wang tunai. Atau berhenti membuka tingkap atau pintu kereta untuk mengetuk kotak touch-n-go itu.

Kalau lorong tunai dan touch-n-go bersusun panjang itu lagi menghiburkan.

Alahai.

Written by en_me

Sat 14 Jun 08 at 12:01 am

Posted in transport

15 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. dan tambah menghiburkan apabila salah bajet kedekatan kereta dengan kotak sentuh t&g atau tangan pengutip duit tol😀

    gittewww lar fulakkks..

    Maryam

    Sat 14 Jun 08 at 1:48 am

  2. huhu. kat tempat diya tak de tol. so, tak yah pikir ngat psl smart tag ke touch n go😀

    tapi ada stesen minyak takk? ekeke

    diya

    Sat 14 Jun 08 at 7:55 am

  3. dan kalau nak park kereta, ia mesti disorokkan supaya tak dicuri. ekekeke

    wah fandainyer dier.. tapi memang puunnns

    aTiQah

    Sat 14 Jun 08 at 8:06 am

  4. Nie mesti ke jemput aDm setiap minggu…
    Hang dah tak naik dengan pilot darat lagi ker?

    setiap minggu? ko hingat dokat ko bro? hmmm

    PolAR Bear Return

    Sat 14 Jun 08 at 8:37 am

  5. meh duduk terengganu. takde tol!

    iye nogori pengeluar minyak gittewww.. tapi harga minyak tetap samer .. kannnns

    roshaizul

    Sat 14 Jun 08 at 12:00 pm

  6. paling benci bila kereta depan rosak machine tuh. haha terpaksa undur ya ! haha🙂

    selalu kener ker bro? ka dang ka dang .. kannnns

    KNizam

    Sat 14 Jun 08 at 1:40 pm

  7. gi jejalan lagi ke en_me?

    jom..

    t.a.t.a

    Sat 14 Jun 08 at 4:35 pm

  8. salam bro… (boleh ke panggil bro ni?)

    memang betol, ada tag ni, lagi senang dari tng dan lagi senang dari tunai….

    salam kenal…

    rasa macam familiar ler tgk cerita-cerita dalam blog bro ni…. macam kerja kat kl central je… keje yang company HQ di Switzerland, ada engineering office kat Monaco… betol ker?

    hmm, salam juger encek romzi tewww..
    do i know u? namer mcm familiar kannns..
    anyway, kl central hampir salah, HQ switzerland memang salah, engineering office monaco separa betol.. maybe u dont know me..

    romzi

    Sat 14 Jun 08 at 5:04 pm

  9. senang kan ada smart tag…jgn tag mengetag di blog dah..letih nak jawab tu kan…hehe

    ammvoiii, sambil selam minum ayer gittewww.. saper makan chili dier raser pedas kannns

    hairieusoff

    Sat 14 Jun 08 at 6:44 pm

  10. huhu.memang senang kalau pakai smart tag.laju la ckit dari lorong tunai.haha.berderet kete.tak g2 en_me yg handsome iteww?:)

    tapi ramai lagik yg tak pakai smartag tewww.. kannnss

    Princess Liyana

    Sat 14 Jun 08 at 10:04 pm

  11. mmg senang pakai smart tag
    cepat jek
    walaupun selalu ada je yg x lepas tiang tuh sebab kad x dapat ditect
    huhuhu~

    ehehe, biaserlar tewww.. nothing’s perfect kannns.. jangan serik2 nooo..

    Lily

    Sun 15 Jun 08 at 6:19 pm

  12. Saya pakai kad touch-n-go, ada sekali jatuh masa nak sentuh kat panel, kene la keluar amek kad itu..orang belakang pun dah jeling2 kemarahan..alahai

    jeling2 nak kenal akak tewww..

    JuliaNa

    Mon 16 Jun 08 at 4:20 am

  13. hehehe… mmg syok guna smart tag kalu lorong tunai & TnG pun beratur… tp, penang x ada tol… tp, kalu jem kat bridge, ada smart tag pun x guna… sama je… huhu…


    sabo je lar.. Tunggu 2nd bridge siap k.. 5 taun lagik? ekeke

    buzzybug

    Mon 16 Jun 08 at 2:02 pm

  14. sampai skang saya masih tatau kat mana diorang nak buat 2nd bridge tu… hmmm…


    kan lalu kat selatan pulau jerjak? sib baik tak dikensel oleh PM kannns..

    buzzybug

    Mon 16 Jun 08 at 3:54 pm

  15. kau pernah tak masuk lorong smart tag tapi lupa pasang … malam tadi kat ipoh😛
    ntah macam mana, lepas keluar dari auto city kat prai tu aku check semula balance and terus simpan. alahai ..


    me pernah pakey dua touch n go.. masuk pakey lain, keluar pakey lain, kener bayar penalti tahap maksimum gittewww.. sib baik tiga pohinggit jak..

    azwanhadzree

    Sat 21 Jun 08 at 1:39 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: