Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

the dance of the peacock

with 18 comments

indian peafowl (pavo cristatus) can be companion animals [not related story]
birdpark, kuala lumpur

Hari Isnin kelmarin, ada pekerja baru, zLd. Penolong kerja me di pejabat. Ataupun pengganti me? Syyyy…

Cerita lain, petang tadi me balik kerja. Hujan lebat anjing dan kucing gitu. Me redah juga dengan skuter kesayangan me itu. Ditengah jalan, me baru perasan tanda paras minyak sudah ‘E’. Me singgah isi minyak di Caltex. Kakak kaunter bilang harga minyak naik malam ini. (Sekarang jam ini, masa entri blog ini me paparkan.)

Dari caltex, tiba dijalan gombak, tidak hujan pula. Me nampak kereta sudah berduyun-duyun berbaris beratur panjang di stesen minyak petronas itu. Mengisi minyak sebelum naik harga. Dari RM1.92 jadi RM2.70. Banyak tu.

Kebetulan, hari ini hari alam sekitar sedunia. Majulah Sukan Untuk Negara gitu.

Alahai.

Written by en_me

Thu 5 Jun 08 at 12:07 am

Posted in transportation

18 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. gile ah bersusun kereta tadi..ldp and federal jam yang amat….deen berdiri dlm bas 2 jam owh..
    ni mak la punya pasal tak kasi bwk moto!!! aiyak!!

    alahai siannyer deen tewww.. cakap mak soh beli kete kancil wat anak kesayangan mak nihh..

    deennasour

    Thu 5 Jun 08 at 12:49 am

  2. lepas ni me naik beskal gi ofis okeh. he he.

    ahaha, good idea cek tiqah tewww..

    aTiQah

    Thu 5 Jun 08 at 2:55 am

  3. malam semua stesen minyak sungguh happenin. macam ada jom heboh malam tadi. grrrrrrrrrrr

    fenomena satu negara beb..

    KNizam

    Thu 5 Jun 08 at 8:01 am

  4. semalam jem semua kat stesen minyak
    macam la lps ni tayah isi minyak dah
    huhu
    adoi ai..

    memang adoi, tokey pam minyak yg untung kannns

    tiung

    Thu 5 Jun 08 at 8:44 am

  5. ko nk buat yg mcm aku buat tu?
    yg newspaper tu hehe..
    g kat fodey.com

    bro, thanks very much.. tunggu aku takdok keje ahhh.. ehehe

    tiung

    Thu 5 Jun 08 at 8:46 am

  6. memang sungguh happening, sampai dah tak hirau duduk letak atur peraturan jalan raya dah, main redah je, jammed jadi nya.

    haa betul tu, gi office naik beskal.. ahakss good idea. nanti jadi cam kat China, ramai penduduk nya menggunakan beskal. hmm mesra alam tu. boleh masuk kabinet ini idea.

    kalo kiter tak redah, oghang lain yg redah.. gasaklah sehh!

    t.a.t.a

    Thu 5 Jun 08 at 9:01 am

  7. semalam ada kereta yang aku langgar aja, sebabnya menutup laluan masuk ke rumahku! padan muka nak berebut lagi!

    wah, macamaner leh parking depan umah ko? dekat dengan stesen minyak ker?

    aliff

    Thu 5 Jun 08 at 10:03 am

  8. err….apa kaitan hari alam sekitar dengan majulah sukan untuk negara?

    konpius aku kok cenggini

    alahai, don konpius konpius one noo.. lamer lamer nanti ko paham aper yg me ngobrol kannns.. ekeke

    roshaizul

    Thu 5 Jun 08 at 10:45 am

  9. alahai ruginya tak bawa sekali C513 cikgu semalam.

    ahaha, baru cekgu tahu ..

    apis17

    Thu 5 Jun 08 at 12:03 pm

  10. jom kite mogok bawak peacock ramai2 atas jalan raya sebagai alternatif kepade kenderaan bermotor.. hahaha..

    ahaha, lawaklar ko jang..

    muzem

    Thu 5 Jun 08 at 4:19 pm

  11. bratur org nak isi myk semalam tau!ish2..pasni takleh slalo jalan2 da..duk umah je

    sib baik skuter me isi minyak sebelum kener beratur.. kannns

    Princess Liyana

    Thu 5 Jun 08 at 4:52 pm

  12. kesian mak-mak and bapak-bapak eh sbb belanja makin bertambah kan? huhu

    teringat me dulu kawan2 sekerje mat saleh bilang taknak anak ramai sebab kos penyelengaraan yg amat tinggi gittew di eropah gitteww..

    nono

    Thu 5 Jun 08 at 5:55 pm

  13. caccah jugak tak sempat isi minyak semalam. tidak pandu kereta semalam. balik rumah sudah malas nak keluar semula.

    ehehe, samerlar kiter yer ..

    aishah

    Thu 5 Jun 08 at 6:26 pm

  14. saya la ant berjuta org yg guna kete & isi minyak full tank mlm td..hehe
    tgu 45min tuh..
    tp ttp maintain sabaq…
    ada gak pakcik yg sudi bg saya potong turn..
    rezeki gitu..thanks pak guard yg jg pam minyak smlm..hehe
    belanjawan saya kena tukaq la lepaih ni…nasib bdn..

    iye 3x sekang me faham sehhh..
    ‘beautiful girl needs fuel too’.. ehehe

    fathiyah

    Thu 5 Jun 08 at 9:09 pm

  15. Sayangi KEHIJAUAN dan KECANTIKAN ALAM SEKITAR kita….yeeehaaaaaa…:D

    kener kitar semuler, baru chanteq kannns..

    JuliaNa

    Thu 5 Jun 08 at 9:41 pm

  16. huhu.nasib baik:)huhuhu

    aper yg nasib baik tewww? tak kener isi minyak ker? hummmm

    Princess Liyana

    Thu 5 Jun 08 at 10:47 pm

  17. penat aku duduk dlm kete tunggu giliran nak isi minyak smalam..haih..

    aik, tak abis abis lagik fenatnyer .. kannnns

    irdzra

    Thu 5 Jun 08 at 10:57 pm

  18. oh, cantik gambar itu..

    gambar burung yg cantik.. kanns

    mucs

    Mon 9 Jun 08 at 8:15 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: