Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

So Many Deaths, So Few Answers

with 13 comments

after so many deaths
taman megah ria, pasir gudang highway

Sememangnya ramai pengguna jalanraya di sini sudah tahu. Lebuhraya maut pasir gudang tidak akan diperbesarkan. Kesesakan lalulintas tahap maksima seperti biasa.

Tapi jambatan permas jaya akan dibuat sebiji lagi. Bersebelahan dengan yg lama. Sedang rancak aktiviti pembinaan. Dan jalanraya permas jaya akan diteruskan ke pasir gudang. [+ the study ]

Pembinaan lebuhraya senai – pasir gudang – desaru juga me nampak jelas tempohari. Semasa jalan-jalan ke kong kong itu.

Cerita lain, ramai yg tanya pasal hadiah yg cek tata dan puteri liyana itu terima. Me sebenarnya tidak pernah buat pertandingan di blog ‘memang lumayan’ yg ini. Sebab me sudah serik. Tidak mahu pisang berbuah tiga kali.

Tapi me teruja nak bagi hadiah pada sesiapa yg ‘mahukan’ hadiah tersebut. Dan kebetulan, cek tata dan puteri liyana yg meminta dahulu. Tiada syarat. Tiada sebab. Ada seorang lagi, tapi beliau tidak mahu hadiah. Me faham dan hormati kehendak beliau. Noktah.

Dipendekkan cerita, hadiah ikhlas yg tidak seberapa telahpun me serahkan. Semoga kawan-kawan bergembira dan tidak serik-serik untuk singgah-singgah, jenguk-jenguk, komen-komen blog me yg ini. Tanpa kawan-kawan yg best gitu, siapalah me yg ini.

Alahai.

(chicken pox counter: day dix)

Written by en_me

Wed 28 May 08 at 12:05 am

Posted in transportation

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. jalan parit raja-batu pahat ni pon ramai yg eksiden. dgr2nyer dari dulu lagi ramai student UTHM yg dah meninggal sebab eksiden. haritu ada org eksiden meninggal, 45menet duk atas jalan lagi, polis dah malas kot, dah biasa sgt la tu.

    polis tengah meeting maser tuhh.. uhuhu

    theCekgu

    Wed 28 May 08 at 12:54 am

  2. hmm..alahai.

    iyelah tuh..

    arasis

    Wed 28 May 08 at 3:24 am

  3. patutnya dah lama buat bypass pasir gudang-desaru tu kan. senang sket nak berlibur ke sana. hehe. kalau tak kena lalu kota tinggi. saya dulu pengguna setia jambatan permas jaya tuh. pernah accident sekali atas jambatan pun. hehe 🙂

    me:
    memang jambatan permas jaya mhala kejb selalu jam..

    KNizam

    Wed 28 May 08 at 7:43 am

  4. pandu hati-hati en_me itteww…

    me:
    thanks bro.. Tp oghang lain yg x ati2.. nk wat camno?

    muzem

    Wed 28 May 08 at 8:33 am

  5. ok en_me, cik t.a.t.a dah faham gitu kenapa ada hadiah ittew.. syukran lagi en_me. 🙂

    me:
    samer2la kite, moga2 kite leh jadi rakan siber yg baik giteww..

    t.a.t.a

    Wed 28 May 08 at 8:57 am

  6. huhu. Thanks atas hadiah en_me:)hehehe…
    lumayan sungguh hadiahnya.hihi…
    friendship forever ek!

    me:
    moga moga.. n thank u for calling2

    Princess Liyana

    Wed 28 May 08 at 9:48 am

  7. En_me,princess mahu tag kamu..jawab,nanti takmo kawan.huhu.cece,bau ugutan:p

    Instructions :Title: The Age That I Wish To Go Back To
    Requirement: Write about the one age that you wish to go back to and why?
    Tag Mode: 5 bloggers
    1st – You leave their blog and post link and add to the list below.
    2nd – Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

    me:
    ooo gitteww

    Princess Liyana

    Wed 28 May 08 at 10:05 am

  8. taman rumah saya!!!urgh!!! i’m alive!! i’m alive..

    tak siggah pun en me~~~

    huhuhuhuhu

    satu lagi highway tgk buat betul depan rumah saya…pasni lalu highway tu leh lambai2…

    me:
    me dah lambai, ko takdok kat umah.. ehehe

    lydiarayyan

    Wed 28 May 08 at 10:12 am

  9. kenapa dengan pisang berbuah dua tiga kali itu en me?

    Apa yang jadi?

    mrahfa yg fewwwit lagik bijaksana ittewww,
    dulu me penah wat peraduan tempat lain, hadiah hatus2 hibu hinggit gitteww.. tp pemenang gedik2 bilang taknak hadiah.. bukan sekali kena, bukan me x offer kat oghang lain, tp same juger.. abis me nk wat camano? koghang tak kasian oghang tua macam me ni ker? uhuhu, jap me nk amik tongkat sakti sat.. mane me letak tadii..

    Mr Ah Fa

    Wed 28 May 08 at 11:55 am

  10. pernah pergi permas jaya sekali, menurut kawan baik memang perlu ada dua jambatan..

    hati-hati ya!

    sebenarnyer empat jambatan.. dua lagi ke singapura ittewww.. wakaka

    aliff

    Wed 28 May 08 at 3:43 pm

  11. byk highway kat JB sekarang ni ye…masa ke Jusco teberau dulu pun jalan sebelum tu tgh construct lagi ye..tak tau le skrg…teringin nak main bowling kat situ

    jalan simpang kota tinggi tebrau itteww sudah siap – tiga tingkat lagik..
    setahu me kat jaya jusco ittewww takder bowling.. hmmm

    hairieusoff

    Wed 28 May 08 at 5:23 pm

  12. eksiden = sakit / meninggal
    awat la boring la ari ni.. isk.. bagi idea sikit..

    bagi idea? ko bukan nak update blog ari2 pun.. ehehe

    apis17

    Wed 28 May 08 at 10:53 pm

  13. bukan di bagunan Jusco teberau city tu, ada lepas simpang tu ada kompleks bowl..nampak mcm besar..pa namanya tak ingat..

    me:
    ooo, daiman bowl namer dberi.. memang tkenal seluruh negeri.. gitteww

    hairieusoff

    Thu 29 May 08 at 9:09 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: