Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

please leave your compass at home

with 6 comments

actually, you cannot find ‘kampong londang’ in any map or internet

Memang susah kalau kita tidak tahu kemana kita hendak pergi. Macam me hendak hantar aDm ke kolej matrikulasi melaka itu tempohari.

Bukannya me tidak selidik laman web rasmi yg masih guna web server pak kadok aka tripod itu. Dan peta laluan disini. Ataupun gambar dari langit disini. Tapi masih samar-samar.

Selepas pergi dan balik dan terbabas dan menginap di sana, barulah me tahu. Memang tiada dalam peta yg me beli itu. Sebenarnya KMM kampong londang terletak antara pekan masjid tanah menghala ke pengkalan balak gitu. Itupun susah sangat ke nak tunjuk. Memanglah negeri melaka itu kecil sahaja.

Cerita lain, berkaitan cuti demam champax me yg masih tahap kritikal ini. Dari duduk rumah baca blog kawan-kawan yg best-best gitu, baik me hantar kereta servis lah pula. Khamis petang me sempat hantar cikcity pergi servis (RM170, aduh) kat kedai Tayar Helang. Jumaat pagi semalam me hantar van buruk toyota unser pergi servis juga (RM171, aduh lagi) kat pusat servis toyota yg ada wifi itu.

Berita terkini yg lebih penting, pulau batu putih bukan milik kita lagi. Walaupun berat kita terima.

Alahai.

(chicken pox counter: day six)

Written by en_me

Sat 24 May 08 at 12:06 am

Posted in travel

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. dapat kat tanah seberang juge pulau itu.

    ditanjong katong airnya .. nyamffahhh

    pandagumuk

    Sat 24 May 08 at 3:36 am

  2. hmmmm.. sedey aa

    lesson learned: kalo ader tanah sekangkang kera pun tepi longkang kalo hak milik kita mesti dijaga..

    t.a.t.a

    Sat 24 May 08 at 9:19 am

  3. hehheh memang susah sebenarnya nak cari kat malaysia. kalaulah googlearth tuh cover semua pelusuk temoat ka bagus. hehe

    gittewwlaa kalo teknologi manusia yg vuat kan kan.. ehehe

    KNizam

    Sat 24 May 08 at 12:09 pm

  4. nyamffahhhh jugak.. hehe

    en_me dah sehat ke tu? get well, soon!

    thanks bro.. but me belum sehat.. uhuhu

    muzem

    Sat 24 May 08 at 8:51 pm

  5. seronok jika negara kita ada satelite navigation dalam kereta. Cuma kita GPS ni tak tahu la bila boleh pakai

    memang best, tp GPS biasanyer untuk bandar2 besar saja agaknyer..

    HE

    Sun 25 May 08 at 7:59 pm

  6. Huhuhuhuhu, banyak menda mengejutkan Mr Ah Fa yang jadi kat Malaya ye skarang en me?

    Pulau Batu Putih, dengan Che Det.. Sabo ajelah🙂

    me:
    gitteww la citernye

    Mr Ah Fa

    Mon 26 May 08 at 12:00 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: