Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

flawless business intelligent

with 14 comments

ten percent of new intakes are non-bumiputeras now

Cerita pendaftaran aDm di kolej matrikulasi melaka, kampong londang itu.

Pagi-pagi hari isnin di ismah beach resort lagi sudah ada komen. Kalau dihotel biasanya sarapan dihidangkan jam 7 pagi. Tapi di resort itu, sarapan jam 8 pagi. Ramai penginap yg tidak puas hati.

Di KMM me jumpa rakan sekerja me. mHz hantar adik lelaki beliau mendaftar juga. Tapi masalah luarbiasa. mHz kata pihak kolej tidak memberikan senarai barang-barang yg harus di uruskan seperti buku akaun bank simpanan nasional.

Pendaftaran aDm pada jam 10pagi. Semuanya berjalan lancar. Kecuali terlupa beli sabun mandi.

Sepatutnya sesi soal jawab antara pihak pengurusan dan penjaga dalam dewan utama mengambil masa sejam. Tapi ramai penjaga yg bertanyakan soalan. Majlis habis jam satu setengah petang pula.

Cerita lain, semalam me makan malam kangkung belacan telur dadar dengan polar bear dan cikgu apis17 itu. Me tidak bawa kamera dSLR EOS dan kereta lembu me yg itu. Dan kebetulan esok jumaat adalah hari cikgu sedunia.

gloomy image for you not to recognize

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Thu 15 May 08 at 12:02 am

Posted in family

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. selalu mcm tu kan.. padahal bukan pihak tu tak pernah handle pendaftaran sebegitu sebelum ni? tapi apsal boleh ulang kesilapan yg sama? tak pernah belajar dari kesilapan ke?

    me:
    sabo akak sabo..

    t.a.t.a

    Thu 15 May 08 at 8:44 am

  2. ehehehe.. 1st gituk!! hahahaha….

    me:
    tahniah, bak ko punye nama, no ic n alamat.. Me nk anto adiah

    t.a.t.a

    Thu 15 May 08 at 8:45 am

  3. uihhh makan malam kangkung belacan telur dadar. mcm best jer. hehehe.

    btw, penah gak amek gambar kat taman dekat dewan.. ape nama tah dewan besar tu…

    me:
    dewan utama namer diberi..

    crayon kakak

    Thu 15 May 08 at 11:50 am

  4. seriyes gitu en_me nak anto hadiah..

    me:
    pls check your email..

    t.a.t.a

    Thu 15 May 08 at 12:10 pm

  5. keta lembu dalam gambo tu en me punya yer…. pinjam bole..???

    me:
    pinjam nk wat bgmbr ke? Volee giteww

    tasikmerah

    Thu 15 May 08 at 12:32 pm

  6. i just remembered, back in my days (cehh macam la tua pon)
    study hall kmm penah runtuh due to strong wind
    i hope their buildings are sturdier by now..

    hehe

    me:
    maser runtuh cek laydee katner?

    cikerdots

    Thu 15 May 08 at 5:01 pm

  7. ye dewan utama. eheh. thanks en me šŸ˜€

    me:
    ur welcome my dear

    crayon kakak

    Thu 15 May 08 at 11:02 pm

  8. Hehehe..
    hari lahir cikguee apis and en. me
    sama laaaaaa…
    Dua2 berbakaT guna komputer…

    ahaha, smoga kiter samer2 jadik rakan siber yg baik-baik.. kan kan bro

    Polar Bear

    Fri 16 May 08 at 6:35 am

  9. mekacih blanja.. hehe

    no prob bro apis.. thank u also sembang2 dgn me yg inih.. tak sangker ko sorang yg pemalu gittewww.. ahaha

    apis17

    Fri 16 May 08 at 8:04 pm

  10. study hall kmm runtuh!!!yaa..yaaa..saya ada di sana waktu tu..oppssss…maksud saya saya ada di KMM..takde kemalangan jiwa..kejadian di awal pagi.

    malang memang tak berbau.. sib baik semuanya selamat yer..

    JuliaNa

    Fri 23 May 08 at 5:56 pm

  11. […] yg baru lepas, me ke londang melaka lagi. Melawat aDm di asrama sambil gunting rambut di masjid tanah. Juga tujuan utama, menghantar […]

  12. […] petang ini, me kena ambil aDm di asrama kolej matrikulasi melaka londang […]

    tgif « Memang Lumayan

    Fri 26 Sep 08 at 3:23 am

  13. […] kelmarin, me mula-mula cadang hendak tengok aDm di asrama londang itu. Tapi tetiba tertukar pelan […]

  14. […] (12/5/08 – last year ) | right (18/4/09 – yesterday ) kolej matrikulasi melaka, londang, masjid […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: