Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

kasih bapa tiada tolok bandingnya

with 11 comments

you are not alone, my dear
kong kong, masai

Hari ini hari ibu.

Sebenarnya, ada banyak persamaan antara bonda dan me.

Kami berdua tidak petah bercakap. Tidak seperti ayahnda. Bila kami bercakap macam biasa, orang lain salah tafsirkan kami marah-marah gitu.

Ibu jari kaki kanan bonda dan me memang bermasalah. Gatal-gatal, terkopek dan berdarah kadang-kadang.

Dan aBo me perhatikan dengan jelas mewarisi ciri-ciri yg me sebutkan diatas. Walaupun bonda me buta huruf sebab tidak pernah bersekolah. Dan aBo dan bonda memang kuat merajuk!

Cerita yg berkaitan juga, sempena hari ibu buat mQ. Semalam petang, kami makan malam di ‘the manhattan fish market’ itu. Pilihan menu ikan dan potongan kentang gitu. aBo saja tertinggal dirumah sebab kena demam campak.

Cerita lain, hari ini me akan ke londang atas urusan pendaftaran aDm esok. Semoga dipermudahkan segala urusan kami. InsyaAllah. [+ peta lokasi ke kolej matrikulasi melaka ]

Alahai.

Written by en_me

Sun 11 May 08 at 12:01 am

Posted in family

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. En. Me..
    Hari bapa akan menyusul….
    Betul tak?

    Kesian anak en. me demam campak..
    Nak jumpa doktor kulit tak? agar anak en. me, hilang parut demam tue and bole jadi model kembali..🙂

    bro, tak abis2 ko punyer promosi pasal doktor kulit ittewww.. ammvoiii

    Polar Bear

    Sun 11 May 08 at 7:23 am

  2. bapa..20/5 ni ayah punya ari jadi..tak tau lagi nak bli ape..

    belikan umah banglo.. har har har..

    hafifi

    Sun 11 May 08 at 9:20 am

  3. kalo ada mak tak de bapak tak jadi plak kita ni ye tak… wish ur mom happy mother’s day ok…

    ammvoiii ke sittewww fulak dier.. meh bajar biologi gittewww.. ehehe

    suealeen

    Sun 11 May 08 at 4:37 pm

  4. Bonda sakit apa yer sebenarnya…. berpantang makan tak?? moga ada rawatan dan ada ubat dan moga sembuh

    bonda tak sakit.. itteww cumer sakit luaran jak.. mungkin sebab keturunan gittewww

    Beruang Madu

    Sun 11 May 08 at 4:43 pm

  5. persamaan dengan bonda, cuma jantina kot. Yang lain memang kontra! alahai…

    ammvoiii.. bermadah madah dengan me fulak cek ainin ittewww..

    Ainin Naufal

    Sun 11 May 08 at 5:03 pm

  6. selamat hari ibu buat sume yg bergelar ibu🙂
    syurga di bawah telapak kaki ibu…

    haih…saya dok gerabak blkg je lah en.me..
    tiket plg murah..hihihi

    ipoh ipoh .. ehehe

    fathiyah

    Sun 11 May 08 at 5:18 pm

  7. Siapa Polar Bear ni?? suku sakat Beruang madu ker??

    ammvoiii.. ramainyer kaum kerabat beruang beruang di blog me yg inih yer.. ehehe.. beruang panda pun ader juger

    Beruang Madu

    Sun 11 May 08 at 10:08 pm

  8. erm.. normal lah tu. Dato’ Fadzilah Kamsah cakap, klw kita banyak persamaan dgn ibu kita.. ada kemungkinan kita mewarisi penyakit keturun sebelah ibu. klw byk persamaan ngan ayah, possibility lebih pada keturunan sblh ayah.🙂

    wah fandainyer cek aria ittewww..

    aria ayumi

    Mon 12 May 08 at 12:36 am

  9. bapa.. i miss my abah.. huhuh~

    *sad*

    give him a call.. sure he will appreciate it..

    t.a.t.a

    Mon 12 May 08 at 2:44 pm

  10. […] me sudah ke klinik. Doktor syak mungkin jangkitan demam champak aBo […]

  11. […] pernah cerita dulu, me ada banyak persamaan dengan bonda dan aBo (7). Dari segi perwatakan dan […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: