Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

tips for healthy living

with 9 comments

an isotonic drink in a can

Sejak pemeriksaan kolesterol kali kedua, me kena kurangkan minum air gas berkarbonat. Tapi 100 plus dibenarkan oleh doktor me itu.

Jadi kadang kadang me minum lebih dua tin air 100 plus di pejabat. Tapi me tidak buang tin itu.

Me kumpul kumpul tin dan bila dah banyak me bagi kakak pantri. Punyalah suka kakak indon itu.

Me tanya juga harga satu tin kalau kakak itu jual.

Kakak indon pantri yg biasanya pot pet pot pet itu jawab malu-malu,

lima hinggit sekilo pak.. tunggu sampei lima bulan baru mendapat..

Sedih me dengar.

Kebetulan, hari ini (22hb April) adalah Hari Bumi.

Alahai.

Written by en_me

Tue 22 Apr 08 at 12:04 pm

Posted in myself

Tagged with

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tujuh hari dalam hutan,
    Air tak minum, nasi tak makan;
    Sehari tak update blog ‘Memang Lumayan’,
    Rasanya susut tubuh di badan.. ammvoiii, jgn mare ye kawan-kawan!

    en_me

    Mon 21 Apr 08 at 9:15 pm

  2. mengapa suke minum 100plus eh?
    saya suke nescafe dlm tin
    besh tp i have to cut down my caffeine intake lol

    uuuu makan la oat setiap hari
    nanti turun la kolesterol itu~

    me:
    iye 3x, makan oat itteww..

    Soot Spirit

    Tue 22 Apr 08 at 12:10 pm

  3. alahai, lima ringgit sekilo jer. Tak dapat membayangkan org yg kerja punggah tong sampah kat kl tu cari tin tiap hari.berapa jer la dia dapat..

    ermmm

    me:
    iye 3x, same2 la kite insaf mginsafi..

    mimi

    Tue 22 Apr 08 at 4:19 pm

  4. Salam kunjungan balas.

    Akak dah berkurun meninggalkan minuman berkarbonat semenjak disahkan tinggi kolestrol and high bloodpressure…lalu akak pun berpantang makan nasi lemak, roti canai, teh tarik etc.etc. selama sebulan asyik makan sup ayam sahaja. alhamdulillah la ni kolestrol dah turun cuma bp tu kena jaga tak bleh stress selalu hehhee..

    Me:
    wah, petua yg praktikal ni..

    Azwa

    Tue 22 Apr 08 at 5:02 pm

  5. tak suka minum air gas berkarbonat. tapi kalau 100 plus suka gakla. kalau balik kg, macam acara wajib pulak beli 100 plus sbg bekalan dalam bas.😀

    me
    me xleh minum air dlm bas, nanti nk tkencing susah.. dgn aircon yg tramat sejuk lagi.. ihihi

    cikin

    Tue 22 Apr 08 at 6:03 pm

  6. 100 plus tak naikkan kolesterol, ek? minum air bergas sekali sekala sedap la… lagi la time cuaca panas & dpt air gas + ais… wahh.. sedap!!

    Me:
    memang sodap kalo x sakit lagik.. Sabor je la

    buzzybug

    Tue 22 Apr 08 at 9:56 pm

  7. encik me..sila jangan makan kambing, mutton, lambchop dan seangkatan dengan nya🙂

    encik meeeeeeeeee..org dah lulus viva..yippieee

    me:
    iye 3x, kambing is mutton, mcm love is cinta..

    N tahniah atas kejayaan lulus viva.. Mesti dah bacer doa yg me ajar kan kan

    inah

    Tue 22 Apr 08 at 10:33 pm

  8. never knew they were that cheap.. kesian nye

    me:
    memang sian.. Samer2 lah kiter insaf..

    NoktahHitam

    Tue 22 Apr 08 at 10:35 pm

  9. maka en_me kena minum 100+ byk2..supaya makcik indon dpt byk income..hahaha…..

    same2lah kite kitar semule..

    mamawafiy

    Wed 23 Apr 08 at 3:30 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: