Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

pak kadok, snakes and tattoo

with 17 comments

Ophidiophobia or Ophiophobia refers to the fear of snakes

Diatas bukit bendera, suhu yg agak sejuk dan nyaman. Tapi tidaklah sesejuk tanah tinggi cameron atau genting gitu.

Ada jurukamera mengambil gambar kenangan bersama ular. Ular sawa albino. Atau ular sawa sawo matang yg biasa ada dalam bakul tertutup juga.

sepohinggit bang! mesti pakai kamera kami sepominit jak! kalo abang pakai kamera abang pun, abang kena beli gambar dari kamera kami jugak!

Kata mamat ular itu macam gangster.

Ada pasangan india membuat ukiran inai. Lima minit untuk ukiran. Dua puluh minit untuk mengeringkan ukiran inai itu.

Pascanota: rita rudani tiada disini.

Alahai.

beauty and the beast, henna and tattoo
but i dont know her

Advertisements

Written by en_me

Wed 19 Mar 08 at 12:05 am

Posted in travel

Tagged with , , ,

17 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. You can view georgetown n penang bridge from here

    en_me

    Tue 18 Mar 08 at 7:40 am

  2. salam..bestnya cuti2 malaysia yer

    memang best.. macam2 yg kiter akan jumper.. yg xbestnyer, poket pun makin kempis.. ehehe

    arsaili76

    Wed 19 Mar 08 at 10:07 am

  3. the combination between the leg and the tattoo was so nice.
    just nice je la..
    tak teringin pun nak buat..
    haram! heheh

    tattoo (cacah) memang kekal kat kulit.. tapi henna (inai) itteww seminggu dua jer hilanglah nanti.. mcm yg pengantin pakai selalu..

    tata

    Wed 19 Mar 08 at 10:32 am

  4. you made me smashed closed my laptop because of the picture! yes i am ophidiophobia yg tegar.. =(

    sori my sis.. tapi sempat gak ko taip komen kat entri nih.. ihihi

    cikerdots

    Wed 19 Mar 08 at 11:23 am

  5. berkilat-kilat kulit ular itu…

    walopun dalam suasana jerebu gitteww..

    anakkawi

    Wed 19 Mar 08 at 11:30 am

  6. Bukit Bendera, tak seindah namanya…

    mcm frust jer bunyinyer bro azhar itteww..

    Azhar Ahmad

    Wed 19 Mar 08 at 4:14 pm

  7. Kikikiki, sepohengget woooo,

    kalo dgn EOS en me ituu, berhibu-hibu shot pon enggak mengapa kan en me 😀

    ahaha, x lah sampai berhibu-hibu shot gitteww.. melampau u..

    Mr Ah Fa

    Wed 19 Mar 08 at 4:48 pm

  8. Assalamualaikum

    Cuti bulan 12 last year, saya naik juge Bukit Bendera ni. Nak beli tiket kalau time cuti memang seksa jiwa raga. kalau dtg beli tiket pukul 2.00 p.m ke atas, confirm kena tunggu trip yg pukul 6.00p.m punya. Nasihat saya kalau nak beli tiket, pergi awal ataupun terpaksa book tiket dulu

    Masa tunggu keretapi tu pulak…berebut-rebut dengan mat saleh dgn orang Arab. Rasa macam kena penyek je dalam train tu. dah ler tu berdiri pulak tu…naik kematu kaki. Bila sampai kat atas…isk..isk rasa macam nak menangiss je. Letih den berdiri lamo-lamo. Tak sampai 1 jam…turun balik ke bawah.

    Tu jer la pengalaman suka duka di Bukit Bendera. Sayang seribu kali sayang masa tu tak beli camera lagi. Kalau tak boleh gak menayang kat sini..ihik.

    Waalaikumsalam akak husna itteww..
    masa nak turun dari bukit itteww sepatutnyer train kul 1.30, tapi pak guard soh masuk dlm train kul 1.10. kena tunggu 20 minit.. sian saper yg berdiri lamer.. itu belum turun masa dalam train itteww.. uhuhu

    husna

    Wed 19 Mar 08 at 8:55 pm

  9. suke tgk owg pakai inai mcm tu.tp bile pakai kat tgh sendiri rase rimas lak.geli tgk tgn sendiri.haha.

    ehehe, me pun samer.. geli geliman..

    pandagumuk

    Wed 19 Mar 08 at 10:40 pm

  10. uisshh….takutnyer saye ular elbino iteww…!!

    ahaha, itulah Ophidiophobia namanyer!

    athirah

    Wed 19 Mar 08 at 11:57 pm

  11. cantik punya fokus kat kaki tu…ehehe.

    Pasangan India kat situ memang untung betul.. ada ramai juga gambar artis yg buat tatu inai kat dia. termasuk Rita Rudani … buat tatoo inai di belakang badan.

    sib baik x depan badan.. ehehe juger

    husna

    Thu 20 Mar 08 at 2:47 pm

  12. after smashing, bukak n disable all pictures loading kat browser =P

    alahai siannyer.. but majority rules cik cikerdots yg jeliter itteww.. so i’ll keep the snake pic in my blog..

    cikerdots

    Fri 21 Mar 08 at 12:33 pm

  13. EOS + imac = nice combination..
    bestnya gi jalan2.. rasa ilang segala masalah kan? jgn nanti bertimbun kerja sudah..

    imac? Me konpius uollss.. me pakey powerbook G4 laa..

    Anyway, welcome back my bro.. Lamer x dgr cite..

    apis17

    Fri 21 Mar 08 at 3:19 pm

  14. aiyo, kaki sapakah ituh?? huhuhu
    sgt seksa…

    anyway, nampaknya ramai yg cam tak puas hati…

    well, tak semestinya semua kena smooth kan? apalah hidup tanpa sedikit cabaran kan…

    tapi diakui nak beli tiket kena jauh lebih awal…

    berpenat2 dahulu, bertenang2 kemudian… the scenes are breath taking!

    weii, itteww kaki yg seksi lah.. Vukan yg seksa! Amvoiii..

    Tp masa nk turun pun kena bpenat2 juger sehh.. Alahai..

    kawaii_desu

    Sun 23 Mar 08 at 8:15 pm

  15. betis sapa itu alahai….

    betis awex jepun.. putih melepak sehhh.. no jelez2 one uoollss .. ehehe

    nuriman

    Mon 24 Mar 08 at 10:19 pm

  16. […] perjalanan pulang dari pulau mutiara itu, me teringat dulu cerita rakan me. Me panggil DJ […]

  17. erk..gelinye tgk ular albino tu..adesh..mase shaz gei melaka dulu de gak sesi bergambar ngn ular nie..tp my fren je la yg sanggup amek gamba ngn ular tu..shaz jgn hrp la..takuut yg amaaat!haha

    me pong! Geli geliman gittew.. auuuwww

    shaz

    Fri 28 Mar 08 at 2:08 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: