Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

the secret to building a popular blog

with 18 comments

mona fendi’s building
rompin, pahang

Blog me memang santai. Memang sempoi. Tiada iklan nuffnangs. Tiada adsense atau chitika. Tiada lagu-lagu muzik yg otomatik. Tiada versi mudah alih. Tiada hadiah untuk komentator tertinggi.

Memang semberono juga. Ada sikit cerita bayi. Sikit politik. Sikit bangsawan. Sikit pasal kete lembu. Sikit pasal komputer. Sikit pasal kerja. Sikit pasal rumah. Sikit pasal kaum kerabat. Sikit pasal lori sampah. Sikit-sikit jalan-jalan. Sikit pasal makanan. Sikit kutuk-kutuk. Pasal dahi licin pun sikit juga.

Tapi masih ramai ke sini. Belasan rakan-rakan pengomen yg setia seperti kamu (terima kasih). Siang dan malam. Siapalah me yg ini tanpa kamu semua. Tapi tidaklah sampai puluh-puluh hibu gitu.

How do you do it?

tanya rakan siber jurutera itu. Nanti me cerita.

Me nak cerita lain, dalam perjalanan di pantai timur tempohari, me perasan banyaknya bangunan empat segi yg dibina tanpa tingkap. Me pelik juga.

Mungkin ada pakar bahasa ingin menjelaskan pada me?

Alahai.

just painted, with two small windows
kuala pontian, pahang

Written by en_me

Wed 12 Mar 08 at 12:07 am

Posted in travel

Tagged with , , ,

18 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mungkin ada pakar bahasa ingin menjelaskan pada me?

    Hhahahahah, cis….. Nak kenakan kita ka? Hhahahah

    Sekolah tu kot… rasanya tingkap tandas tuhhhh……

    alahai pakar bahasa itteww..
    kiter tunggu aper kater bukan pakar bahasa puler ..

    Azhar Ahmad

    Wed 12 Mar 08 at 2:13 am

  2. saya suka blog ini dan paling suka kesemua foto. tanpa ulasan, foto itu sudah cukup banyak ceritanya🙂

    alhamdulillah.. smoga kiter bisa jadik rakan siber yg baik..

    citong

    Wed 12 Mar 08 at 8:12 am

  3. “Tiada iklan nuffnangs. Tiada adsense atau chitika. Tiada lagu-lagu muzik yg otomatik. Tiada versi mudah alih. Tiada hadiah untuk pengomen tertinggi. ”

    p/s: takyah ade bende2 ni lg aman blog. blog bukan kedai video. ops!*. hehe. teruskan memblog en_me. sy pun terus jadi tergembira bile dok ralit entry2 kat sini. pendek kata, macam-macam ada!.

    Al-fatihah buat pakcik “macam-macam ada” Astro.

    uhuhu, dikaternyer macam free ‘Astro’ gitteww..

    muzem

    Wed 12 Mar 08 at 9:16 am

  4. salam en_me, echah rasa bangunan segiempat tanpa tingkap tu rasanya tempat pemeliharaan burung layang-layang lah…
    🙂

    saya suka blog ni sebab ringkas dan padat (macam buku rujukan SPM ke PMR ke, mesti nak cari yang ringkas dan padat, dan juga banyak gambar….) kan?

    me baru tahu juger, rumah burung layang2 gitteww.. uhuhu

    aishah

    Wed 12 Mar 08 at 9:34 am

  5. ape ke pesen tu??
    huhu..nmpak gayenye bykla kotak2 aircond bertempek tepi dinding luar tu..

    me baru tahu, rumah burung layang-layang orang kater..
    x perlu air-cond, cumer guner fresh air ventilation jer

    nano

    Wed 12 Mar 08 at 10:39 am

  6. laaa… bangunan tu kan tempat sarang burung layang-layang… masyuk beb kalu bleh jual sarang burung layang2 ni… sarang gred A cecah RM6000++…. gred B RM3000++… biasanya kaum cina yg suka minum sup burung layang2…

    alahai, ingatkan rumah mona fendi gitteww..

    luccadjiwa

    Wed 12 Mar 08 at 11:42 am

  7. Saya suka singgah blog en_me sebab en_me best, respek kat kawan-kawan, post yang insaf gitu, serta mesra pelawat🙂

    Bak kata sorang kawan blog tu, tulisan kita biasanya lagi jujur dari kata-kata🙂

    Berusaha-lah en_me itu!😀

    thank u my bro..
    ko sudah sampai sydney yer? wah, mesti heppi jumper puan dy gitteww..

    Mr Ah Fa

    Wed 12 Mar 08 at 6:06 pm

  8. kt area kakjie, kedai2 yg tak der penyewa tu derang buat mcm tu gak

    rumah burung…zaman moden

    kakjie dok maner erk?

    kujie

    Wed 12 Mar 08 at 7:28 pm

  9. itu tempat tingal burung walit. orang makan sarang dia.

    burung walit la pulak.. mcm burung layang-layang ker bro? uhuhu

    yazid husain

    Wed 12 Mar 08 at 10:09 pm

  10. kamu kan selebrity blogger en_me. mestilah glamer. dah masuk tv dah pun kan. hehe

    ahaha, dikaternyer selebrity blogger gittewww..

    KNizam

    Wed 12 Mar 08 at 11:53 pm

  11. ahha… en_me suka mengomen2 gitu, kita pon rajin la nk membalas komen… hihi

    ihihi, that’s what me calls it – ‘the rule of thumb’..

    anakkawi

    Thu 13 Mar 08 at 12:52 am

  12. That stretch on the east coast has been populated by businessman for birdnest harvesting.
    Those buildings are not for human but for ‘burung layang layang’ . Their nest are harvested in bulk every 6 months of between RM3000 per 40kg depending on the grades.

    oic, it must be a lucrative business..

    sweetdreamerj

    Thu 13 Mar 08 at 10:29 am

  13. tengah jalan tuk bali -> kuala besut, pun banyak kotak tak bermanusia nih.. tak sempat snap sbb tengah laju racing keta..

    tapi sumer tuh manusia yg buat kan 3x? buat untuk burung layang2 juger.. hasil yg lumayan orang kater..

    apis17

    Thu 13 Mar 08 at 12:01 pm

  14. Hello
    nice site

    Tubsvabbise

    Tue 25 Mar 08 at 8:34 pm

  15. Good site at you. Much all interesting ..
    pizza

    Typehuluddy

    Tue 1 Apr 08 at 7:48 pm

  16. Hello! Excellent site! Searched a long ago

    brotroxtacy

    Tue 8 Apr 08 at 7:08 am

  17. Prada Backpack Authentic…

    I found your site on technorati and read a few of your other posts. Keep up the good work. I just added your RSS feed to my Google News Reader. Looking forward to reading more from you….

  18. […] – walaupun sebiji. Alah, macam biasa – cikai saja. Jadi, apa yg bestnya gitu. [+ the secret of building a popular blog […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: