Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

katakan tak nak

with 10 comments


smoking is not good for your kid

zHr banyak kali bilang hendak berhenti merokok.

Pernah ada rakan sekerja ajak zHr buat senaman paru-paru itu. zHr menolak tegas dan segera menyalahkan mamat itu sebab subahat ajak dia kembali merokok.

Me tanya,

kenapa tak ikut borak-borak saja tanpa merokok?

zHr bilang,

second smoker lagi teruk beb..

Tapi sepuluh pagi semalam. zHr keluar sekejap. Bila balik semula zHr tanya kalau-kalau ada sesiapa mencari beliau. Me kata tiada. Tapi me tahu zHr baru balik dari merokok. zHr boleh tanya lagi,

jelas sangat ke?

Macamlah me tak tahu bezakan bau rokok dengan bau harimau atau bau longkang.

Alahai.

Current music: Sweet Charity’s “Musibah”

Written by en_me

Sat 23 Feb 08 at 12:07 am

Posted in friends

Tagged with , ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Di sawah petani merokok,
    di kilang pekerja merokok,
    di pejabat pegawai merokok,
    di kabinet menteri merokok,
    hansip-bintara-perwira mencangkung merokok,
    di kebun pemetik buah kelapa sawit merokok,
    di perahu nelayan ikan merokok,
    di kubur juga sebelum masuk kubur orang merokok..

    (puisi anti rokok)

    en_me

    Fri 22 Feb 08 at 11:57 pm

  2. Kikiki, wamboi wamboi, marah ke encik me😀 Jumaat depan Mr Ah Fa nak bertolak, yok mangan?

    Lunch ke, apa ke. Karang lama lagi bole jumpa encik me yg best ni😀

    maner marah? me nasihat jer.. ehehe

    jom, lunch kat kl sentral .. me proposes wednesday?

    please write me at CONTACT itteww..

    Mr Ah Fa

    Sat 23 Feb 08 at 12:51 am

  3. Assalamualaikum,

    Saya bukannya nak comment ttg rokok..
    tapi memang saya anti juga.. anti orang yang merokok.
    What really concern me is, si kecil di atas tu memang pakai glasses ke. Kalau tak, jangan biasakan … one of my cousin dah kena pakai glasses baru umur 7 tahun sebab suka pakai cermin mata kakak dia. Kesian dia, nanti tak semena-mena kena pulak laa pakai cermin mata.

    pesanan khidmat masyarakat ini disampaikan oleh saya.

    Waalaikumsalam cik husna itu lagih..
    diatas nasihat itteww terimakasih juger.. saperlah me yg inih tanpa kengkawan sumer.. uhuhu

    husna

    Sat 23 Feb 08 at 1:44 am

  4. Hehhehe..the boy is damn cute with the glasses…

    ANyway, yeah rite,secondary smoker or passive smoker suffer more than the smokers…what a pity rite, thus, be considerate with others…

    Have a good w/end yea, take care.
    Thanks for your generous comment,cu around.

    but the glasses is not suitable for the boy..
    happy weekend cik noushy itteww

    noushy syah

    Sat 23 Feb 08 at 6:03 am

  5. Perokok itu adalah penagih tegar sepanjang hayat, ahahah…..

    ahaha, mcm penagih dada ye bro..

    anakkawi

    Sat 23 Feb 08 at 11:44 am

  6. asap rokok lebih mbahayakan org lain dr sendiri..
    kesian org yg xmerokok tapi kena sakit itu..ini…

    iye.. second smoker itteww..

    cikf=)

    Sat 23 Feb 08 at 12:15 pm

  7. Ayam jantan sedang berkokok,
    janganlah kita merokok.

    ixora

    Sat 23 Feb 08 at 4:51 pm

  8. Hum, merokok memajukan negara. Haahahah. Cukai tinggi giler

    iye, untuk kerajaan yg memerintah..
    jgn luper gi mengundi yok!

    Azhar Ahmad

    Sun 24 Feb 08 at 1:44 am

  9. ha, saye setuju dengan En. Azhar Ahmad…antara penjana ekonomi negara, lepas PRU12 ni sekotak 20 bakal jadi RM9

    macam perli kerajaan yg memerintah jer..
    jgn luper gi mengundi yok!

    athena

    Sun 24 Feb 08 at 2:29 am

  10. salam semua. salam tuan umah

    salam untukmu juger..

    alhaddad

    Mon 25 Feb 08 at 11:17 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: