Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

to sulk in

with 17 comments

the first day in chinese school

aBo memang kuat merajuk. Terutamanya kalau bergaduh dengan mQ.

Teringat me masa kecil-kecil dulu. Bergaduh dengan bonda me.

Alahai.

Current music: Sweet Charity’s Zakiah

Written by en_me

Tue 5 Feb 08 at 12:02 am

Posted in family

Tagged with ,

17 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Long face – to be sullenly aloof or withdrawn, as in silent resentment or protest.

    en_me

    Sun 3 Feb 08 at 9:58 am

  2. anak ko reti cakap cantonese tak ni? monyok je rupe die. miss cartoon ke ape?

    sekolah cina bahasa penghantaran ialah mandarin..
    boleh dah cakap kot, dah 2 tahun kindergarden cina..

    NoktahHitam

    Tue 5 Feb 08 at 3:28 am

  3. Whoa, ada aura la anak encik me😀

    Merajuk, bergaduh, ketawa, nangis tu semua rencah hidup.

    Mr Ah Fa dulu kuat bergaduh time skolah rendah, tapi cepat gabra bila kawan tu dah start nangis sbb kena sakat dgn Mr Ah Fa, ehehehehe😀

    no buli2 one mr ah fa itteww.. uhuhu

    Mr Ah Fa

    Tue 5 Feb 08 at 7:31 am

  4. berapa org anak u En Me ek?yg mana satu anak u?

    me ader cakap kat ‘me yginsaf and i’ yg itteww..
    aBo yg warna sawo matang..

    nuriman

    Tue 5 Feb 08 at 9:20 am

  5. ala.masamnye.

    alala, bosan kena menunggu itteww..

    pandagumuk

    Tue 5 Feb 08 at 9:29 am

  6. huhu. die pandai tulis tulisan cina tak? kite br nak belajar tulis cina. adehhh. sangat susah.

    aBo sudah pandai tulis nombor-nombor cina itteww..

    aria ayumi

    Tue 5 Feb 08 at 11:38 am

  7. ahfa: ko jahat…ish ish ish….tak baik…

    saya seorang yg baik…takpernah buli2 budak…skemaaaaa je i kat sekolah…(>_<)

    korang jgn buli2 me yg ini k

    lydiarayyan

    Tue 5 Feb 08 at 1:13 pm

  8. Ish ish…. Macam tu kot en me masa merajuk… Ehehehehhe

    ko maner tahu.. ehehe

    Azhar Ahmad

    Tue 5 Feb 08 at 2:40 pm

  9. Lyd: Aler encik me, cik lyd tu lagi ganas, saje ajer bersembunyi di sebalik ke-skema-annya ittew😀

    Keh keh keh, masa muda-muda aje mcm tu, dah tua-tua ni jadi orang baik, uhuk huk~~~Pakcik Ah Fa dah tuaa~~~😀

    korang jgnlah buli2 blog me yg inih.. uhuhu

    Mr Ah Fa

    Tue 5 Feb 08 at 5:08 pm

  10. alahai..comelnya org
    bulat btul pipi dia ni
    mesti wat org nk tarik2 je pipi dia
    ni esk besar nk jadi ape ni?

    en johari, kanak-kanak memang comel2 belaka..

    - j o h a r i -

    Tue 5 Feb 08 at 5:18 pm

  11. kanak kanak memang gemar memprotes. ada sahaja yang tidak kena di mata mereka ;p

    ف wildchild ۞

    Tue 5 Feb 08 at 9:40 pm

  12. Alahai..
    Kesian nyer dia..
    Kena marah..

    Marah2 sayang…

    Polar Bear

    Tue 5 Feb 08 at 11:51 pm

  13. en_me, sila masuk laman nih dan jawab soklan tersebut… hahaha

    http://harapanku.wordpress.com/2008/02/06/aduh-kene-tagged-lak/

    alahai, tagged itteww.. tungguu

    anakkawi

    Wed 6 Feb 08 at 12:10 pm

  14. tak bleh nak komen entri latest. kite wish kat sini jelah ye. samat bercuti en me😉

    selamat bercuti juger utk cik aria ayumi itteww.. bhati2 djlnraya sis..

    aria ayumi

    Wed 6 Feb 08 at 11:24 pm

  15. hahaha… moncong panjang beno!

    ehehe, maner ader moncong seyyy..

    nono

    Tue 12 Feb 08 at 1:20 pm

  16. […] adalah hari sukan sekolah cina aQi (10) dan aBo […]

  17. […] Dan aBo me perhatikan dengan jelas mewarisi ciri-ciri yg me sebutkan diatas. Walaupun bonda me buta huruf sebab tidak pernah bersekolah. Dan aBo dan bonda memang kuat merajuk! […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: