Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

undone jigsaw puzzle

with 16 comments

a tiling puzzle that requires the assembly of numerous small, often oddly shaped, interlocking and tessellating pieces

Ini adalah entri ketiga me untuk hari ini.

Hari Sabtu minggu yg lepas me pergi ke kedai cermin itu. Me cadang hendak bingkaikan ‘jigsaw puzzle‘ yg aTi sudah siapkan. Mamat kedai suruh me bawa ‘jigsaw puzzle’ itu.

Semalam me pergi lagi ke kedai itu. Bersama-sama ‘jigsaw puzzle’ itu.

Tapi kedai tidak dibuka pula. Kedai pemilik melayu yg sudah menyambut raya cina agaknya.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Sun 3 Feb 08 at 5:04 pm

Posted in games

Tagged with ,

16 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. YON-YON BANDOL,
    MAK NYAIE LUNGO NYANGKOL;
    DIOYOK CINO GONDOL,
    NAK MBELAYU TERPENGKOL-PENGKOL..

    en_me

    Sat 2 Feb 08 at 10:02 pm

  2. Agaknya kedai tu mmg tutup pd hari tu tak? Takpun dia ada hal ke..

    agaknyer lah juger.. suker2 jer dier bukak/tutup kedai dier kan

    ixora

    Sun 3 Feb 08 at 5:26 pm

  3. Mak ai..
    cantik gambar jigsaw tuewww..

    itulah gambar jigsaw lum siap, yg sudah siap lagi cun meletop2 beb!

    Polar Bear

    Sun 3 Feb 08 at 7:32 pm

  4. Hahahha, haram sambut perayaan agama lain…. Mufti Perak itu kata… Saya angguk2…

    bukan menyambut, menghormati budaya orang lain jer.. ooops, silap ker me cakap nih?

    Azhar Ahmad

    Sun 3 Feb 08 at 8:45 pm

  5. Akhirnya ku terjumpa, seseorang yang melengkapkan puzzle hati-ku…

    Ewaaah!! 😀

    wahhh, ganasznyer seseorang yg cantek n fewwwittt ittewww..

    Mr Ah Fa

    Sun 3 Feb 08 at 9:15 pm

  6. Hi yginsaf,
    kasihan plak..puye bersemangat!Puzzle kan?Mane gi orang melayu tuh??

    xper, x yah nak kesian puler.. small matter maa

    @LiENZ

    Sun 3 Feb 08 at 9:27 pm

  7. Dah kata.. En Me rajin gile updet blog..

    Bagus..Bagus…

    Blog saya dah berhabuk lah..

    Today I go for shopping ..ahahhaha..

    😛

    shopping raya cina ke dhik thirah itteww.. ehehe
    iyelah, kamu sudah dapat bonus kan 3x? biler pulak nak banjer me yg inih..

    athirah

    Sun 3 Feb 08 at 9:36 pm

  8. wahhhh dah lama la tak main puzzle2 neh. hehehhe 🙂

    macam ko dah lamer x join treasure hunt itteww ker bro nizam? ehehe

    KNizam

    Sun 3 Feb 08 at 10:54 pm

  9. apa kata kau buat bingkai sendiri. tapi makan masa pulak lah kan.

    apa kata kalo me buka kedai bingkai sendiri, lagi jimat masa kan 3x? ehehe

    azwanhadzree

    Sun 3 Feb 08 at 10:59 pm

  10. hehehe cuti awal dah tu.. slmt menyambut raya cina

    mungkinlah agaknyer..
    tapi me x sambut raya cina.. bukan budaya kiter.. ehehe

    selenge

    Sun 3 Feb 08 at 11:03 pm

  11. dah lama tak men jigsaw….

    teringat citer thriller SAW yg pembunuhnye itu bernama JIGSAW…

    rrrr..rrr…ganasssss

    ehehe, memang ganaszz..

    lydiarayyan

    Mon 4 Feb 08 at 7:30 am

  12. lame sgt dh tak maen jigsaw puzzle ni… lagipun, kite ukan jenis yg penyabar. tu yg slalu ignore je puzzle2 nih. tapi, sangat suke tgk org laen yg cantum2kan puzzle tu. klw lah, kite bleh jadik penyabar mcm tu gaks… huhu

    sabar jer laaa.. uhuhu

    aria ayumi

    Mon 4 Feb 08 at 9:11 am

  13. kite x smbut raye cina, tp kite sambut cuti raya cina.ahahaha.. dah namanye cuti. ni siap skali ngn cuti midsem smggu, kite pn blah balik klantan daa..hihi..

    so, ko nih student la yer..

    ekeke, kalo lik kampong hati2 dijlnraya sokmo dude!

    arasis

    Mon 4 Feb 08 at 2:36 pm

  14. saye teringin nak buat jigsawa puzzle gambar sendiri..hihi

    mesti gambar yg jeliter nih.. uhuhu

    cikf=)

    Mon 4 Feb 08 at 4:19 pm

  15. puzzle ni la mende aku paling suke dulu.

    iye hobi menguji minda itteww..

    NoktahHitam

    Mon 4 Feb 08 at 5:30 pm

  16. Bestnya main jigsaw puzzle.. lama dah x main since dah keja nih.. xde time..

    jgn sampai xde time nak solat.. ehehe..

    thank u sis hanie adleen itteww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    HaNie aDLeeN

    Thu 7 Feb 08 at 7:57 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: