Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

can you type, my dear

with 7 comments

mister engineer, you typing fast for what? once my editor mocking me

Me telahpun sahut cabaran cikf=) itu pasal berapa banyak kita taip sms. Tapi sebab me pakai telefon bimbit O2 itu, me tak tahu macamana hendak periksa. Me sori banget.

Membuatkan me teringat. Ada rakan me terperanjat pasal perasan me taip agak-agak laju. Bukan menaip pesanan ringkas – sms itu. Tapi menaip di papan kekunci komputer atau mesin taip.

macam kerani gudang garam..

kata zHr.

Jadi, me cari google pasal ujian menaip. Seperti gambar diatas.

Ujian 1: http://labs.jphantom.com – me dapat 85 wpm (perkataan seminit)

Ujian 2: http://www.powertyping.com – me dapat 76 wpm

Ujian 3: http://www.keybr.com – me cuma dapat 62 wpm

Ringkasan me, ujian pertama me tinggi sebab perenggan itu guna bahasa inggeris yg mudah. Ujian 3 menggunakan bahasa inggeris bercampur aduk bahasa jawa banjar. Itu yg merendahkan markah me.

Korang boleh cuba mana-mana satu ujian. Dan bagitahu me noo. Terutamanya cikf=) yg itu.

Alahai.

Written by en_me

Sun 27 Jan 08 at 12:03 am

Posted in ho hum

Tagged with , , , , ,

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. typing skill that you can use in your job.. not in your dream

    en_me

    Sat 26 Jan 08 at 10:28 pm

  2. pernah masuk kelas trengkas ke en me itu???
    🙂

    dhik thirah iteww,
    bukan kelas trengkas, tapi kelas menaip masa zaman belajar kat university dulu2..

    athirah

    Sun 27 Jan 08 at 12:30 am

  3. hehe…sy kene berlatih dulu la ek..
    nnt dh buat sy bagi data2 tu k..
    hehe

    ehehe, take ur time..
    tapi yg tipu me noo..

    cikf=)

    Sun 27 Jan 08 at 12:44 am

  4. err…en.me…saya dh buat yg 2nd tu..
    hehe..cume dapat 31wpm je..hehe
    yg ke 3 tu,screen moniotr x cukup besar,xbleh display sume..huhu

    tahniah juger untuk ko sbb mencuba.. uhuhu

    cikf=)

    Sun 27 Jan 08 at 8:53 am

  5. hehe…dengan ini saye mengaku…saya x pandai menaip..hihi..segan btul..kalo type asgmnt, mmg saye la paling lembab..hehe

    ehehe, ko buatlah aper yg termampu.. semoga ko berjaya dgn apa yg diusahakan..
    thank u sebab sambut cabaran me yg iteww..

    cikf=)

    Sun 27 Jan 08 at 8:55 am

  6. wah, power gile, aku paling tinggi pon 42 wpm. itupon setelah berlatih beberapa kali. tp purata dlm 30-32 jek… huhuhu

    tahniah dan terimakasih kerana mencuba cabaran iteww bro!.. uhuhu

    anakkawi

    Sun 27 Jan 08 at 1:34 pm

  7. Hahahhaha, saya lagi teruk ahahahha…

    ahaha, tapi ko leh taip berjela-jela maa..

    Azhar Ahmad

    Mon 28 Jan 08 at 2:05 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: