Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

rumah beriani

with 9 comments

johorean beriani cooking specialty
jalan kebun teh

Hari minggu lepas, me teringin hendak makan nasi beriani.

Me teringat restoran beriani house di JB itu. Sudah lama juga me tidak ke sana.

Hiasan dalaman kedai yg sudah berubah. Tapi masih sempit.

Alahai.

Written by en_me

Wed 23 Jan 08 at 12:05 am

Posted in food, johor

Tagged with , , ,

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. “APA punca gemuk dan gendut? Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Kawalan Penyakit, Jabatan Kesihatan Awam Kementerian Kesihatan, Dr Noor Azah Daud, berkata puncanya adalah ketidakseimbangan dalam pengambilan tenaga dengan penggunaan tenaga.” Berita Harian, hari ini.

    en_me

    Tue 22 Jan 08 at 8:13 am

  2. Beriani gham dekat tepi jalan batu Pahat tu jugak yang stedap… uhuhuhu

    uhuhu, ko memang terer!
    iye, tepi jalan aka tepi sungai batu pahat yg iteww..

    Azhar Ahmad

    Wed 23 Jan 08 at 6:08 am

  3. haha

    kat situ memang sedap. Tapi tak suka makan nasi beriani, nasi minyak, nasi tomato, nasi jagung .. sumer tak suka

    tapi suka teman orang makan..

    ahaha, ko memang seorang pen’diet’ yg tegar..

    chentahati

    Wed 23 Jan 08 at 8:34 am

  4. huihh… tulesan die pon dah nampak sedap!

    uhuhu, ko belum raser nasi beriyani dier lagi bro!

    NoktahHitam

    Wed 23 Jan 08 at 9:12 am

  5. huhu dekat jer ngan umah aku beriani gam kat batu pahat tu

    uhuhu, umah ko kat tepi sungai ker kat tengah sungai ker?

    Aizat

    Wed 23 Jan 08 at 12:07 pm

  6. Wah, kedai tu dah bukak sejak 1983. Boleh tahan otai kedai ni

    15 tahun tuh wehhh! masih bertahan..

    zaki blogjer

    Sat 26 Jan 08 at 11:43 am

  7. Boleh tahu tak kat mana Beriani House ni? Hanie duk JB tp mencarik2 kat mana Nasi Beriani yg best2..

    alahai..
    kan me dah tulis tuh, jalan kebun teh, berdekatan dgn SJKC Foon Yew (1)..

    HaNie aDLeeN

    Thu 7 Feb 08 at 8:54 am

  8. Boleh bg tau x alamat beriani house 2? Really need it urgently…x pun ada cadangan lain x restaurant beriani sekitar JB…yang boleh cater 200 pax sekali makan. Please bro.

    me x tahu alamat sebenarnyer.. tapi me tahu, berdekatan sekolah cina foon yew (1) jalan kebun teh..

    pascanota:
    roslin beriani house (3313310, 019-7100708, 019-7511908)
    14 jalan rebana, 80250 kebun teh, johor bahru

    Diyana rahmad

    Tue 12 Feb 08 at 11:29 am

  9. […] me [+ cerita dulu, ] ramai pula yg tanya. Kelmarin masa me singgah juga, me minta kad bisnes tuan punya kedai. Untuk […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: