Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

indispensable stuff

with 9 comments

too many memories to be recorded

Dulu me memang minat guna kamera video. Itupun lama juga me bajet baru boleh beli – sony [ DCR-TRV120E ]. Macam juga me bajet masa nak beli camera canon eos me yg itu.

Yg me terdesak beli ialah sewaktu me masuk pertandingan [ kuiz televisyen ] itu. Bukan setakat hendak rakam kemasukan me itu, tapi merekod kemenangan itulah yg amat lumayan.

Memang sejak itu me tidak terlepas peluang rakam gambar video bila me jalan-jalan. Seluruh malaysia me dah rakam. [+ travel ]

Tapi memang leceh hendak simpan rakaman itu. Me banyak guna masa berjam-jam setiap hujung minggu untuk edit dan simpan dalam cd. Lagipun bukan semua orang hendak tonton video dalam vcd atau dvd yg me buat itu. Gambar pun tidak berapa jelas. Bila me tengok baru-baru ini, banyak vcd me yg berkulat dan tumbuh cendawan.

Sampailah suatu ketika tahun lepas bila kamera video me itu buat hal. Me pun malas nak perbaiki dan tiada minat guna kamera video lagi.

Sekarang me minat benda lain yg sempoi tapi lebih mencongkam!

Alahai.

Written by en_me

Fri 18 Jan 08 at 12:03 am

Posted in ho hum, photography

Tagged with , , ,

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. sekarang ini, digital camera yg kecik pun sudah ada video.. gambar pun boleh tahan juger..

    en_me

    Thu 17 Jan 08 at 6:32 pm

  2. Digi cam olympus kureng kalo nak capture video. Better samsung.🙂

    digicam sebenarnya untuk tujuan kamera, bukan video.. ehehe

    muzem

    Fri 18 Jan 08 at 8:11 am

  3. mencongkam tu maksud apa ek

    me pun x tahu.. macam mencengkam kot, tahap best giler, kalo kener sekali nk dua kali.. gitulah agaknyer..

    arsaili

    Fri 18 Jan 08 at 12:40 pm

  4. saye paling suke amik gambar sorang2..hehe
    kalo org buat video, paling suke jd background voice die..hehe

    mesti dh pernah upload kat youtube? hmm, maner address dier?

    cikf=)

    Fri 18 Jan 08 at 1:13 pm

  5. err xla…
    youtube pun sy xpenah buka..huhu

    okay.. bak me vcd iteww..

    cikf=)

    Fri 18 Jan 08 at 3:50 pm

  6. hi..

    sy ingat nk beli handycam.. ape brand yg bagus eh? n ape features yg kite kena tgk time nk survey tuh?

    tq..🙂

    me punyer sony.. tp ramai rakan2 me bilang video canon very good.. ada yg pakai hardisk, ada yg pakai dvd rom..

    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini for d 1st time bro!

    ska

    Fri 18 Jan 08 at 4:08 pm

  7. encik me, jemput la datang wedding saya. Ada check emel lycos?

    Jemput ya? Cik Lydiarayyan pun akan datang memeriahkan suasana tu🙂

    thank u 3x atas jemputan iteww..
    me akan check buku appointment me nanti.. tungguuu..

    faisalayob

    Fri 18 Jan 08 at 4:10 pm

  8. aku macam suke sangat nak gune dvd camcorder tu.. macam best je boleh upload kat youtube

    memang teruja, tp banyak banget masa nk diperguna..
    jgn bilang me x ckp noo..

    Aizat

    Sat 19 Jan 08 at 12:05 am

  9. hobi baru en me itu memang “mencongkam”

    saya tak punya masa + budget lagi untuk itu wlpn minat juga..
    🙂

    thank u dhik thirah iteww atas sokongan x berbelah bagi..
    tanpa kawan2 sumer, saperlah me yg ini.. alahai

    athirah

    Sat 19 Jan 08 at 12:08 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: