Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

me hates blogspot

with 20 comments

they are supposed to make beautiful things easier..
suria klcc, kuala lumpur

Me dulu buat blog kat [ blogspot ] itu. Memang sudah lama. Memang sudah beratus-ratus blog entri me buat.

Tapi tahun lepas, blogspot buat perubahan. Me tak tahan. Susah, lagi menyusahkan.

Me tukar ke [ wordpress ] ini.

Tapi ramai blogger masih guna blogspot atau blogdrive. Ramai blogger itu juga yang rajin komen blog me. Itulah masalahnya. Bukan me tak nak balas komen-komen kalian. Tapi bila me hendak buka kotak komen diblog kamu itu, proses pembukaan itu terlalu lama. Dan kekadang hubungan tak berjaya.

Me harap korang faham.

Alahai.


السلام عليكم
Selamat menyambut MAAL HIJRAH 1429,
semoga kita sentiasa dlm keimanan,
rahmat, keampunan Allah setiap masa.
جزاك اللهُ خيرا

Written by en_me

Thu 10 Jan 08 at 12:03 am

Posted in friends, technology

Tagged with , ,

20 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wordpress is so easy and convenience.. trust me

    me yginsaf

    Wed 9 Jan 08 at 10:59 pm

  2. takpe… kite paham… blogspot kekadang klw die buat hal, sakit ati gak ah. huhu. kite ade gak account wordpress. tapi, tak guna. sbb bile bukak dashboard die jadik blanko camne tah. mebi sbb dh terbese ngan blogspot kot. takpelah… masing2 ade citarasa kan…🙂

    semoga kita berjaya masing2 dgn apa yg kita usahakan..

    aria-ayumi

    Thu 10 Jan 08 at 1:58 am

  3. WordPress itu lebih meriah. hehe.

    Masalah yg selalu sy hadapi bila nk komen kt blogspot; susah nk sign in. dulu senang je rasanya. Skang ni mcm leceh skit.. siap ada yg letak word verification la.. lg leceh!

    cik butterfly iteww..
    meriah lagi memeriahkan kan 3x..

    ixora

    Thu 10 Jan 08 at 7:12 am

  4. haha… werdpres mmg besh~!… ihihi… kalau kutahu werdpres sebes ini, takkan ku rejister itew blogger… kehkehkeh…

    aaa… like mother, like daughter… muke kite cam muke mak kiter… hihihi…

    ID?… bapak kite je… die minat buat benda² gitu… kolam ikan itew baru siap beberapa minggu lepas… sgt² teruja tgk laman rumah sendiri… hikhikhik…

    aaa… kat HP Masai ade SR la pacik… tapi HP Masai tabes… lengang… kosong… takde org… huhuhu… buhsan je pegi sane ;p ;p ;p…

    me ko panggil pacik? ehehe.. xper 3x
    iye 3x, holiday plaza masai memang x glamour, me gi 2 kali jer.. pastu serik.. baik me gi holiday plaza jb iteww..
    so, ayahnda ko la terer wat ID iteww? ayahnda wat bisnes ID x?

    Zatil

    Thu 10 Jan 08 at 9:32 am

  5. Blogspot works fine for me. Hmmm…is it because of your speed?

    because you are in different country maa..
    u should be grateful (of the speed) ..

    Hani

    Thu 10 Jan 08 at 10:02 am

  6. oh, aku tidak dapat merasa perubahan blogspot tu, sebab aku bermula dengan blogspot yg baru tu sendiri..hehe

    anyway, salam perkenalan😉

    blogspot sekarang ni dah x mencongkam (pada pandangan me laa)..
    iye 3x, salam kenal juger.. jgn gado2 weh..

    athena

    Thu 10 Jan 08 at 1:28 pm

  7. Hmm, blogspot yang tak besh bila tang comment la.

    WordPress mmg syok wooo😉

    “K” Untuk Keinsafan!

    Salam Maal Hijrah Brader Me.

    Jazakallahu Khairan Kathira.
    (Allah Sahaja Yang Membalas Sebaiknya dan Sebanyak-banyaknye)

    🙂

    iye 3x.. pasal komen yg meletup pop pop up up iteww kan 3x? ehehe

    Mr Ah Fa

    Thu 10 Jan 08 at 2:00 pm

  8. salam maal hijarh en.me..
    semoga azam thn baru akan terlaksana & dilaksanakan
    saya pon suka wordpress..tp,dah buat blog kat blogspot..malas la nak tkr..hehe

    insyaAllah.. semoga cik fathiyah berbahagia dgn blogspot yg sedia aderr iteww..

    fathiyah

    Thu 10 Jan 08 at 2:01 pm

  9. Ahahahahah, wordpress rawk!!!

    ehehe..
    tp ko guna your own domain berbayar kan.. mesti lumayan..
    me cumer nk tahu, how much ko bayar every year? berbaloi ker? leh guner wordpress walopun kita ada own domain?

    Azhar Ahmad

    Thu 10 Jan 08 at 3:27 pm

  10. saya pun suka ngan wordpress neh. dulu saya juga ada blogspot. hehehe

    tp ramai lagik pemblogspot tegar yg x mahu berpindah ke wordpress .. uhuhu

    KNizam

    Thu 10 Jan 08 at 9:12 pm

  11. kg melayu raya ek?
    saya plak budak kg sebelah je..🙂

    ko kg sebelah maner?
    kg sawah ker? kg paya embun ker? kg parit adnan ker? south malaya ker? kg seri gunung pulai ker?

    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    Rizuan

    Thu 10 Jan 08 at 9:57 pm

  12. boleh la pakai wordpress kalau ada domain sendiri. yang penting, byr domain & hosting.
    ada yang murah2 je..promosi mcm kat exabytes.com
    ehehehe… blog lebih terjaga dan secure.
    rasanya berbaloi kalau kita jenis kaki-blog.
    🙂

    iyelah tu, me nk tahu gak.. berapa murah? me nih keje kais pagi makan pagi jer..

    azrn

    Thu 10 Jan 08 at 10:23 pm

  13. saya da terbiasa dengan blogspot.
    saya ada jugak wordpress tapi xguna sangat.
    xbiasa kot.

    kalo ida dh biasa oklah tuh..
    me dh biasa gak, lagi lama.. tp banyak masalah yg me hadapi..
    jd bila me pindah wordpress nih, masalah semua tuh semua x timbul langsung.. me happy..

    iDa

    Thu 10 Jan 08 at 10:29 pm

  14. dah makin ramai guna wordpress. mana-mana ok. semua ada style & soul

    cik ryann iteww,
    dlm kita mengejar arus pembangunan dan teknologi terkini, kita juga harus mengambil kira kepantasan itu..

    masa itu emas!
    mana me ada masa nk tunggu berjam-jam kat blogspot korang, yg kemudian terputus dan kuar kata2 manja spt:
    “your connection has been reset”.. alalala

    but u hv a nice blog .. keep it up!

    ryann

    Thu 10 Jan 08 at 11:17 pm

  15. Dulu saya ada blogspot jugak…

    Tapi susah betul nak update sejak akhir2 nih. Terus saya tukar ke wordpress…

    iye 3x, me dah alami pengalaman tuh lama dah.. uhuhu

    chentahati

    Fri 11 Jan 08 at 8:33 am

  16. terpulang pada citarasa masing2..ad tulis utk diri sendiri ada utk org ramai, ada yg jaga hati pembaca, ada yg nak cari makan semuanya melalui blog. Cuma wpress.com nie tak bleh nak letak iklan (kalau ada niat nak letak la) so alternatif lain kalau nak jgk guna wpress, blh letak iklan sendiri dan semestinya PERCUMA, aku cadangkan try guna http://www.blogmas.com

    not bad, malaysian punya😀

    me mohon maaf pada sesaper blogger yg terasa..

    vangardx

    Sat 12 Jan 08 at 5:52 pm

  17. saya setuju sangat. WordPress lebih mudah dan cepat klu nk balas komen

    ehehe, sokong 3x beb!

    zaki blogjer

    Wed 16 Jan 08 at 11:46 am

  18. ooooooo.. patut la yginsaf salu dok tompang lalu jerkkk… kelat heran jugakkk… erm… caner ekkk… tatau la kelattt… best ker wordpress nih??? felan2 la yek… kelat ni udoh tbiasa ngan blogspot… tu ponggg.. lom abes xplore… ngeh ngeh ngeh… member pong ade gak suh gune wordpress nih… jenuh gak kelat jenguk2… tatau apesal lambat bebeno nak paham menda alah nih… huhuhu…

    peaceeee…

    ko cuberlah wat satu blog kat wordpress iteww.. kalo x suker, ko leh patah balik ke blogspot yg ko cintai itteww..

    peace juger.. uhuhu

    kelat

    Sat 2 Feb 08 at 10:07 pm

  19. […] minggu me cuti kerja. Dari hari raya haji, hari krismas, tahun baru, hari naik persekolahan, awal muharam, thaipusam, dan hari wilayah ini. Ditambah minggu depan ada dua hari raya cina […]

  20. i agree. your entries easier to find – better meta tagging.

    aha, but me pong x paham ‘meta tagging’ tuh amender?

    kalo ‘easier to find’, mesti ko dh lamer jumper blog me yg inih kan 3x?

    anyway, thank u bro singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    zzeed

    Sun 17 Feb 08 at 9:26 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: