Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

the first job

with 13 comments

yaasir is nine months old now [+ last months]

aDm sibuk mencari kerja.

Pagi semalam me pergi ke [ tesco ] itu. Semua kedai kata tiada kerja kosong.

Me pergi ke supermarket ala kip mart itu. Akhirnya kedai kasut juga ada jawatan kosong sebagai budak stor.

aDm kena isi borang. Lepas isi, tokey bilang boleh mula hari ini. Terperanjat me, baru mohon sudah dapat kerja!

Alahai.

Written by en_me

Fri 4 Jan 08 at 12:07 am

Posted in family

Tagged with , ,

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Your first job in no way predicts where you will ultimately end up.

    me yginsaf

    Thu 3 Jan 08 at 10:48 pm

  2. comelnya dia 🙂

    ko bila lagi nak berzuriat bro?

    KNizam

    Fri 4 Jan 08 at 9:34 am

  3. hurmm… bapak kena carikan keje utk ank ke? ehehehe…manje~

    keje untuk belajar berdikari..

    azrn

    Fri 4 Jan 08 at 11:31 am

  4. Selamat bekerja. Comel la budal ni.erm, 9 bulan dah start ‘beroperasi’ tolong ‘kemas’ rumah mama ya

    me x keje arini.. masih bz uruskan persekolahan..

    zaki blogjer

    Fri 4 Jan 08 at 12:07 pm

  5. halahai… anak sape tuh… tiyutnyeeee…

    anak kacukan..

    Zatil

    Fri 4 Jan 08 at 1:29 pm

  6. Encik me, boleh tak saya beri satu pandangan? Pastikan kerja yang anak encik me itu mempunyai kwsp… Sayang kalau tiada…

    sebenarnya me x kisah, me pun keje sekarang xde kwsp, xde medical benefit, xde socso juger..
    tp tempat keje baru aDm itu memang ada kwsp – itu yg memang terkezut gak.. ehehe

    me x kisah utk aDm cari pengalaman (mcm tokey tuh bilang).. dan sementara aDm isi masa menanti keputusan SPM nanti..

    en azhar, sebenarnya me nak cite pasal benefit kat tempat baru aDm itu, tapi me x pandai nk cite panjang2 lebar.. khuatir gak nanti korang bosan baca blog me yg semberono, yg merepek, yg meraban.. uhuhu

    Azhar Ahmad

    Fri 4 Jan 08 at 2:27 pm

  7. Masa Mr Ah Fa memula keje, jadi kitchen guy kat A&W Klang.

    Hahaha, syok gak…X sangka degil-degil nak keje ni la buatkan kita matang.

    My father x bagi Mr Ah Fa keje, tapi kita nak gak.

    Tahniah utk aDm

    iye 3x..
    kasih ibu membawa ke syurga, kasih bapa tiada tolok bandingnya..

    Mr Ah Fa

    Fri 4 Jan 08 at 7:57 pm

  8. Rajin-rajin lah bekerja asalkan halal dan berkat..

    insyaAllah bro..
    keje utk mencari rezeki yg halal..

    Aizat

    Fri 4 Jan 08 at 11:11 pm

  9. cumil anak ini….

    bapak dia pong comel jugak taww.. koser, ehehe

    nuriman

    Sat 5 Jan 08 at 10:11 am

  10. aaaaaa cutenya dia!!
    geram geram nk cubit2.

    aha, sabau akak iteww..

    iDa

    Sun 6 Jan 08 at 8:10 pm

  11. […] Yaasir sudah 3 hari demam panas. Me sudah hantar ke klinik itu. Tidur malam pun susah. […]

  12. […] aDm kata dia sudah daftar untuk program matrikulasi lepasan spm di internet. Tahun lepas. […]

  13. […] smoking is not good for your kid […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: