Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

tanjong laboh

with 11 comments

secret codes and non-existent airport [+ bigger uncropped image ]

Tahun Baru 2008. Me pergi lagi ke batu pahat.

Me tertarik dengan papan tanda lapangan terbang tanjong laboh itu.

Me masuk ke jalan dalam. Me tidak jumpa apa-apa penanda berkenaan lapangan terbang itu. Me cuma nampak sebidang tanah lapang yg ada padang bolasepak di hujungnya.

Ditepi padang ada tasik seperti bekas lombong. Me ambil gambar [ bunga teratai ] yg cantik, tapi agak jauh. Me hendak ke tepi aur, tapi takut pula kalau-kalau ada [ bujang senang ]. Ehehe.

Ditepi lombong itu, tiba-tiba ada kereta kancil [ polis ] berhenti. Dua orang polis gendut tanya me macam-macam. Me ulangi, dua orang polis gendut dalam kereta kancil. Bayangkan.

Alahai.

Written by en_me

Thu 3 Jan 08 at 12:04 am

Posted in humor, photography, travel

Tagged with ,

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ramai org ingat me ni ‘photographer’.. ehehe

    me yginsaf

    Wed 2 Jan 08 at 9:24 am

  2. naik berlumut dah papan tanda tu.
    isk isk isk.
    hehee

    aha, memang berlumut dari zaman sebelum perang jepun lagi tuh..

    iDa

    Thu 3 Jan 08 at 9:08 am

  3. salam tahun baru moga 2008 menjanjikan kebahagian dan kerahmatan Allah

    insyaAllah bro
    kita berAZAM, Tuhan Maha Kaya tentukan..

    arsaili

    Thu 3 Jan 08 at 10:02 am

  4. Me…Boleh saya tumpang ketawa?
    Keh keh keh!! Polis gendut dalam keter kancil?
    Keh keh keh…Alaaaahai…
    Kesiannyaaa… Comel betul laaaaa🙂

    tak baik tau ketawakan .. (ihihi)

    Mr Ah Fa

    Thu 3 Jan 08 at 10:06 am

  5. salam tahun bro. sory a baru ucap… busy skit a 2 3 hari ni…

    cam kawasan terpencil je tmpt tu

    no prob bro harubiru iteww..
    xlah terpencil mana, off jalan batu pahat ke pontian jerr.. if u know what me means

    shadowX_19

    Thu 3 Jan 08 at 10:07 am

  6. haha..mesti polis tu lapar kot..sebab tu dieorang tanya macam²…hahaha🙂

    tak baik tau cakap polis kelaparan..
    diaorang cumer menjalankan tugasan.. manalah tau kalo me ni spy dr negara indera kayangan.. ehehe

    zuriaf

    Thu 3 Jan 08 at 10:29 am

  7. Ahahahhahahah, polis gendut…. Sian kancil tu….

    xbaik tau gelakkan orang gendut.. ekeke

    Azhar Ahmad

    Thu 3 Jan 08 at 1:07 pm

  8. Saya orang Batu Pahat pon tak pernah nak gie ‘Lapangan Terbang’ tu.

    lapangan terbang? mana ada lapangan terbang disitu noo.. wakaka

    Aizat

    Sat 5 Jan 08 at 7:47 am

  9. ye.. apis pernah sesat kat sana.. cari airport tapi tak ada apa2..signboard aja yang ada.. ni mesti lapangan terbang berhantu..

    iteww lapangan terbang lamer lah.. masa perang jepun jer.. pastu x pakey lagik..

    apis17

    Sun 27 Jan 08 at 9:17 pm

  10. Kan best kalau Tanjung Laboh tu betul2 ada airport. Dari KLIA flight balik ke BP. Takyah naik bas, warghahahaha

    iyer 3x.. lagi best kalo ader air asia landing kat siteww kan 3x?
    dan mudah bagi bakal2 haji kalo nak gi haji.. x yah nak gi senai atau klia yg jauh iteww..

    Khairul Faizi A Rahman

    Sun 27 Jan 08 at 10:24 pm

  11. […] dua bulan lepas, tiap-tiap minggu me cuti kerja. Dari hari raya haji, hari krismas, tahun baru, hari naik persekolahan, awal muharam, thaipusam, dan hari wilayah ini. Ditambah minggu depan ada […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: