Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

olympians

with 6 comments

older model, but the same functions

Pagi-pagi hari jumaat kelmarin, jiran setempat kerja me, zHr bilang sudah beli digital kamera baru. Olympus µ[mju:] 820. Harga RM999. Tapi dia malu hendak bawa ke pejabat (ehehe).

Dalam jam 10pagi, jiran lat sebelah zHr yg tadi tiba-tiba jumpa me. aZm bilang juga sudah beli digital kamera baru. Olympus FE-280 macam nombor siri model mercedes itu. Harga RM799.

aZm cerita, masa hari minggu lepas dia sekeluarga pergi ke tasik titiwangsa, naik [ eye on malaysia ] itu. Anak bini komplen sebab gambar guna telefon bimbit semuanya tidak mencongkam. Jadi, dia beli digital kamera baru.

aZm (yg me pernah cerita pasal bmw dia) bawa kamera dan tunjuk juga gambar-gambar yang dia ambil. Tapi tidak boleh pindah turun ke komputer me sebab dia terlupa bawa kabel perpindahan itu. Juga, kad memori jenis😄 yang lain pula.

Teringat me pada rakan bangsa tionghua, [ tEo ] itu yg baru beli dSLR Olympus juga. Sebenarnya tEo dan [ aJi ] banyak ajar me tentang kamera dSLR ini walaupun kami guna berlainan jenama. Canggih beb!

Alahai.

Written by en_me

Mon 31 Dec 07 at 12:09 am

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. berlumba2 diaorang beli olympus.. me pun x tahu naper..

    me yginsaf

    Fri 28 Dec 07 at 2:46 pm

  2. ha ha..itu biasalah….
    berkawan dengan orang yang usung kamera…
    lama-lama minat tu berjangkit macam virus tau tak..

    he he…

    iye 3x.. walopun orang2 itu xde mempunyai blog.. ekeke

    chentahati

    Mon 31 Dec 07 at 9:14 am

  3. Huhuhu, suka Canon dengan Nikon jer wahai En Me

    memang me dah survey kat internet, memang canon dan nikon je yg mencongkam.. ekeke

    Azhar Ahmad

    Mon 31 Dec 07 at 6:07 pm

  4. Me, gambar-gambar dalam blog Me ni cantik la. Snap sendiri ya?

    Pakai camera SLR? Camera apa ya?

    en ahmad faisal ayob itu..
    alahai, cubalah kamu baca ‘my, yginsaf and I’ itu.. mesti sudah tahu jawapannya.. ehehe

    tp me nk bagitahu juger, me guna Canon EOS 40D ..

    faisalayob

    Tue 1 Jan 08 at 9:20 pm

  5. nak beli nikon..tapi tak mampu lagi..pakai je la hp nie..tapi hp pulak masuk air

    nikon pong ok gak..
    tapi hp tuh bukan kamera beb..

    vangardx

    Tue 1 Jan 08 at 11:19 pm

  6. […] jiran me [ zHr ] sepejabat ejek kutuk-kutuk me sebab suka makan roti high-5 […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: