Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

princess balqis [ بلقيس ]

with 11 comments

sabahan now becomes johorean [+ bigger baby pic ]

Me ziarah anak saudara yang baru bersalin. Me baru tahu nama bayi itu ‘Puteri Balqis’, macam nama [ aBo .]

(insert puteri balqis)Suaminya cakap,

“susah betul nak cari nama, nama anak tiri yang satu lagi ‘Nadirah Balqis’..”

Me bukannya pandai, tapi saja nak borak,

“nama Balqis memang tiada maksud dalam bahasa arab. Balqis ialah nama permaisuri kerajaan saba’ yg memerintah masa zaman nabi sulaiman dulu.”

Wallahualam.


Semalam [ aTi ] terima keputusan PMR. Seperti yg dijangkakan, keputusan yg memang mengecewakan.Alahai. Siapa yg tak sayang anak wehh.

Written by en_me

Fri 28 Dec 07 at 12:04 am

Posted in family

Tagged with , , , , ,

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. me belikan juga hamper barangan bayi yg berpakej itu siap dengan buaian lagi.. tapi anak saudara me bilang dia x pakai buaian.. alahai senangnya, macam aDm masa kecil dulu

    yginsaf

    Mon 24 Dec 07 at 7:48 am

  2. owh.. ade jugak baby xgune buai..
    ingatkan memang sume wajib gune buai..
    nak tak nak masuk je buai kalau nak tidokan..
    sedap name ade puteri.

    iye memang ada, en aizat itu..

    Aizat

    Fri 28 Dec 07 at 12:44 am

  3. Balqis; nama yg cukup indah!

    Duhai wanita jadilah setabah Siti Khadijah,
    Setabah Sumaiyyah,
    Secekal BALQIS,
    Semurni Zinnirah.

    Try dgr atau cari mp3 lagu “Balqis” oleh kumpulan nasyid UNIC. Cukup indah.

    dato’ siti nurhaliza pun ada lagu balqis juger..

    muzem

    Fri 28 Dec 07 at 10:00 am

  4. nice bagi name puteri.. i like that name..🙂 maybe satu hari nanti pun aku nak bagi name puteri kat anak aku.. akan datang a…😀

    ko ni dah kawin belum?

    shadowX_19

    Fri 28 Dec 07 at 11:23 am

  5. Ai, apsal fokus banyak mak dier. Baby plak nampak lubang idung jer. Kui3.

    ahaha, ko nih kelakor laa.. nanti me update gambar ‘puteri balqis’ yg kecik nampak lubang idung itu k..

    Affuan

    Fri 28 Dec 07 at 5:28 pm

  6. comel nye…rasa macam nak cium2 je.. hehehe..
    ermm… ape2 pon tahniah buat ati. dia dah berusaha takat tu. redha je la…🙂

    alhamdulillah la itu, dan me dah suruh aTi usaha lebih lagi untuk SPM nanti..

    azreen

    Fri 28 Dec 07 at 6:17 pm

  7. Balqis cantik nama tu…seronoknya dapat baby…tahun baru dapat baby baru wah bahagianyaa…kalau dapat kat akak nak peluk2 tak mau lepas hihihih…………

    baby itu penambah rezeki dan seri rumahtangga.. insyaAllah

    nuriman

    Fri 28 Dec 07 at 7:00 pm

  8. En Me, jangan kecewa en me, PMR hanya satu batu loncatan. Yang penting selepas SPM… Kena buat Analisi SWOT nihhh

    azhar, thank u for d advice.. analisi swot itu.. uhuhu

    Azhar Ahmad

    Fri 28 Dec 07 at 10:06 pm

  9. ark… bb… suke suke~!… tetibe rindu kat qistina kite… heheh… nama balqis sedap… skang seme cam suke jek boh nama anak ade huruf q nih… terpengaruh citer spa q kot… hihihi…

    iye 3x, tp me hadapi masalah kalo antar anak2 ke sekolah cina, sbb nama cina tiada sebutan ‘Q’.. sbb itu, nama anak2 me spt anaqi mjadi ‘a-na-chi’ dan balqis itu mjadi ‘chi-su’.. ahaha

    Zatil

    Sat 29 Dec 07 at 4:04 pm

  10. […] me berikan bakul itu pada anak saudara me yg [ baru bersalin ] yg tinggal di batu pahat itu. Pakaian bayi [ aBo ] yang lama-lama juga me […]

  11. […] keputusan PMR aTi, dan yg seperti me jangkakan, aDm juga dapat keputusan yg mengecewakan. Walaupun me dah janjikan […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: