Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

small bmw

with 13 comments

bmw 6-series and ferrari

Minggu lepas me pergi Tesco membeli barangan dapur. Macam biasa.

aQi (9) beli kereta mainan kecil. aQi pakai duit dia sendiri.

Me tengok harga. RM2.99 sahaja.

Tapi pagi tadi me tengok kereta mainan itu sudah calar balar. Me tanya kenapa. aQi jawab,

“aNs (sepupu di kampung) yang buat gosok-gosok kat dinding simen..”

Teringat me muka aQi yg calar balar masa sekolah dua tahun lepas juga itu. Tapi sekurang2nya sekarang aQi dah pandai cakap siapa yg rosakkan barang dia.

Alahai.

Written by en_me

Mon 24 Dec 07 at 12:04 am

Posted in family, transport

Tagged with , , ,

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. kawan sepermainan susah dicari..

    yginsaf

    Sun 23 Dec 07 at 11:01 am

  2. Salam Raye Haji..
    Bape ekor lembu tumbang?😉

    bro muzem,
    salam hariraya qurban juger..
    me ingat ko salah entri noo.. tp xper..

    muzem

    Mon 24 Dec 07 at 8:19 am

  3. Alahai…

    amvoiii..

    Zatil

    Mon 24 Dec 07 at 11:25 am

  4. argh!! saya selalu gak tension kalau mainan anak2 saya rosak dek orang lain.. saya iye iye ajar anak2 jaga menan elok2.. nanti boleh simpan lama.. boleh bagi (future) adiks main nanti.. sudahnyer.. mari sepupu sepapat dier.. terus jadi mainan potong (ref: keta potong)..😦 …camno? tu pun kalaunyer tak seluk masuk dalam poket.. camtu pun ader.. camno, me?

    macam2 hal budak2..:p

    memang dah nama dier barang mainan, utk dimainkan..

    SK-II

    Mon 24 Dec 07 at 1:25 pm

  5. Wah,kecik2 da beli keta mainan pakai duit sendiri! bagus btol aQi🙂

    kalo x, nak kena jelingan manja?! ekeke

    ixora

    Mon 24 Dec 07 at 2:01 pm

  6. salam eid..lorr…calar balar? salah satu sign of appreciation kat toys

    me terbaca dlm paper yg baru lepas, ada cite pasal mamat nih yg suker collect kereta2 mainan kecil mcm tuh, tapi simpan dalam almari kaca utk perhiasan katanya.. dia nk ajar anak2 dia utk menjaga barang2 hakmilik sendiri.. budak2 yg dtg umah nk sentuh pun x berani beb! alahai..

    arsaili

    Mon 24 Dec 07 at 4:42 pm

  7. en me, cuti ya? tak nampak kat ofis tadi. anyway..gaji blum masuk!! huhuhhu

    iye, me cuti sampai krismas..

    gaji bukanlah hakmilik .. me lagi lambat gaji tau..

    athirah

    Mon 24 Dec 07 at 6:52 pm

  8. hi! blog hopped here. YOUR PHOTOGRAPHY IS AMAZING!🙂

    thank u for d commend.. me loves me canon 40d..

    without u all bloggers, who am me?

    Lela

    Mon 24 Dec 07 at 8:51 pm

  9. Deh… biasalah, budak2

    iye 3x, budak2 punye hal, orang dewasa xleh nk masuk campur..

    Azhar Ahmad

    Mon 24 Dec 07 at 11:05 pm

  10. eheh. i like red car. so sexy😛

    btw, ade tagged utk kamu😉

    cik aria-ayumi, everybody likes the red car, samada kita mampu atau tidak utk memilikinya itu adalah persoalan lain..

    tagged? uhuhu, me x main tagged..

    aria-ayumi

    Tue 25 Dec 07 at 1:59 am

  11. hehehe… rajin2 nnt jwb lah ye tagged tu… 8 random facts about blogging life…🙂

    ehehe, insyaAllah, me akan jawab juga tagged itu.. tungguuu

    aria-ayumi

    Tue 25 Dec 07 at 12:42 pm

  12. BMW tu yg calar balar? 2.99 tu mmg berbaloi. tp bagus gak anak2 ade responsibility nak beli mainan sendiri. kalau tak rosak mainan, tak name budak2 la.

    BMW – banyak makan wang, rakanme bilang.. uhuhu

    NoktahHitam

    Tue 25 Dec 07 at 4:32 pm

  13. nak satu… boleh??

    alahai, xkan RM2.99 x mampu nak beli sendirik bro? uhuhu..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    zool

    Wed 26 Dec 07 at 11:01 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: