Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

me canonite

with 12 comments

me very happy with Canon EOS 40d digital single-lens reflex after a long romance with another Canon Ixus 50

Masa lepas solat jumaat minggu lepas, rakanme berbangsa tionghua itu sudah membeli beg kamera. Me ulangi, beg kamera canggih siap dengan rak-rak untuk peralatan kamera. Komputer riba pun bisa diisi didalamnya.

Mula-mula tEo tidak mengaku sudah beli kamera. Tapi lepas me desak, tEo bilang dia baru beli kamera Olympus E-510. Memang me selalu tengok model E-410 di kedai kamera itu. Menarik juga.

Me lebih suka Canon sebab lebih ‘mesra pengguna’ berbanding Nikon D200 (yg aJi pakai).

Me agak mesti tEo teruja lihat me dan aJi junjung kamera kami ke hulu ke hilir setiap hari di ofis.

Alahai.


Me nak ucap selamat hariraya qurban aidiladha, maaf zahir bathin.Hati-hati dijalanraya..
ini bukan baju jenama canggih

Written by en_me

Thu 20 Dec 07 at 12:02 am

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. i like my canon, very much.. thank you

    yginsaf

    Mon 17 Dec 07 at 8:21 am

  2. Hi yanginsaf,

    Berapa harga kamera ni? Anyway, cun gile gambar2 dalam blog ni. Selamat Raya Aji!

    @LiENZ

    Thu 20 Dec 07 at 6:32 pm

  3. hmm..bile la aku mampu memilikinya~~~~

    lydiarayyan

    Sat 22 Dec 07 at 7:47 am

  4. whoaa~ kamera mahal nihh. huhu. diya lebih suka yg cyber-shot. canon suke gak. tp, mahal. nnt lah, dh kaya sok br beli yg mahal2.😛

    aria-ayumi

    Sat 22 Dec 07 at 10:36 am

  5. wah, patut la gambar2 sekarang makin mengancam.. rerupanya sudah menggunakan dslr.. congrats2..

    mucs

    Mon 24 Dec 07 at 3:16 am

  6. Nah nah nah, ada satu nama kat situ yang gue kenal. Aji… Ahahahha, satu tempat kerja ke? ahahahha… FMDC yerrr

    Azhar Ahmad

    Tue 25 Dec 07 at 3:03 am

  7. […] me pada rakan bangsa tionghua, [ tEo ] itu yg baru beli dSLR Olympus juga. Sebenarnya tEo dan [ aJi ] banyak ajar me tentang kamera dSLR […]

  8. antara nikon d40x dan canon 350D mana lagi best? selain dari perbezaan pixel…aku nak angkat satu hujung bulan ni.

    en sejuk budiman, dari segi model range:
    nikon d40x sama dgn canon 400d (model permulaan)
    nikon d200 sama dgn canon 40d (model pertengahan)

    canon 350d itu model lama canon 400d, canon 350d sudah obsolete – tidak dijual lagi kecuali penghabisan stok..

    jadi, antara nikon d40x dan canon 350d 400d, me prefer canon 400d sebab canon itu user friendly.. tapi ramai photographer malaysia pakai nikon ..

    ko boleh baca lebih lanjut >> CLICK

    wallahualam..

    sejuk

    Mon 7 Jan 08 at 8:43 am

  9. […] lama juga me bajet baru boleh beli – sony [ DCR-TRV120E ]. Macam juga me bajet masa nak beli camera canon eos me yg […]

  10. […] SEKARANG me nak jumpa mr ah fa yg itu. Tapi me SENGAJA tak bawa DSLR me. […]

  11. Uuuuu, sabar Mr Ah Fa😀

    Geram oh tgk 40D itu, kikikiki🙂

    mrahfa itteww, kalo ader bajet, tangkaplah satu DSLR yg berkenan dihati sebelum keberangkatan ke sydney itteww.. nanti meleleh airliur jer disana disana..

    Mr Ah Fa

    Wed 27 Feb 08 at 10:22 pm

  12. […] diatas me tergelak sebab suruh aBo (7) tangkap gambar guna kamera eos yg berat itu. Me ingatkan aBo tak larat memegang. Tapi semakin me suruh aBo berhenti, semakin aBo memetik […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: