Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

personal loan

with 12 comments

That EUR 300 million loan does not seem to appear anywhere in Bank Islam’s books [+ links ]

Bulan lepas, ada rakan me yang cuba hendak buat pinjaman peribadi.

Bank paling dekat dengan pejabat ialah bank islam. Pada masa itu, bank islam ada buat tawaran pinjaman peribadi tanpa penjamin.

Tapi selepas beberapa puluh kali telefon ke bank islam, rakan me kata permohonan beliau ditolak. Me tanya kenapa?

Rakan me bilang, sebab syarikat me yang canggih manggih bayar gaji mahal untuk pekerja ini tidak tersenarai didalam syarikat yang bank islam tawarkan.

Alahai.

Written by en_me

Sun 28 Oct 07 at 12:01 am

Posted in bank

Tagged with ,

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. tapi kalau syarikat bayar mahal, naper rakan me itu nak wat personal loan?

    mungkin rakan me itu punya komitmen manyak ooo..

    yginsaf

    Thu 25 Oct 07 at 5:25 pm

  2. Hummm, pelik juga ya, orang banyak duit pun buat loan… Hummmm, kalaulah student cam saya bleh buat loan bank, alangkah indahnya..

    Azhar Ahmad

    Sun 28 Oct 07 at 11:06 am

  3. azhar, bank xbagi loan kat student sebab bank takut student yg kaya raya nanti xnak bayar loan …

    datukj

    Sun 28 Oct 07 at 11:52 am

  4. bank islam cawangan mana tu eh?

    KNizam

    Sun 28 Oct 07 at 4:11 pm

  5. en.me saya pon terjegat mcm makcik kat stesen minyak petronas itu hari😉
    tgk list nama pemenang peraduan merdeka petronas dgn pnh hrpn adalah nama saya kat situ..dpt motor kapcai pon jdlah..
    tp,nmpknya blm rezeki saya..walaupon berpuluh2 borang peraduan saya hntr..jenuh gak pk slogan..

    fathiyah

    Sun 28 Oct 07 at 6:48 pm

  6. oh..setakat ni sy takde experience pinjam loan bank lg…kete pon pakai mak pnye..pinjam..huhuhu😉

    fathiyah

    Sun 28 Oct 07 at 6:50 pm

  7. salam..sy pun tak penah buat personal loan lagi..nanti nak beli keta, rumah, komitment itu ini itu ini..nak tanak kena buat loan jgk nie😀

    vangardx

    Sun 28 Oct 07 at 9:40 pm

  8. #knizam,
    bank islam cawangan damansara..

    yginsaf

    Mon 29 Oct 07 at 8:27 am

  9. #fathiyah,
    alahai, naper x komen kat entry pasal peraduan merdeka petronas itu?
    me kalo x dapat kapcai, dapat perdana pun ok gak.. uhuhu, rupa2nya orang lain yg dapat!

    yginsaf

    Mon 29 Oct 07 at 8:28 am

  10. #fathiyah lagi,
    alahai anak omak rupanya.. hati2 memandu kete pinjaman itu..

    yginsaf

    Mon 29 Oct 07 at 8:29 am

  11. #vagardx,
    jangan lupa bayar loan ptptn ker loan mara noo.. nanti anak2 kita generasi akan datang xleh nak wat study loan dari gomen laa pulak..

    yginsaf

    Mon 29 Oct 07 at 8:31 am

  12. […] Masa dalam perjalanan balik ke pejabat, ada mamat hongleong bank hulur risalah pinjaman peribadi ala-ala along itu. Me teringat pada rakanme yang cuba memohon pinjaman pada bank islam beberapa minggu yang lepas [+ previous entry]. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: