Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

fast lane

with 7 comments

credit card privilege attention

Hari Ahad yang lepas, me pergi Giant itu.

Orang tidaklah ramai sangat. Me datang tengok-tengok harga TV 29 inci untuk ganti 2 biji TV me yang meletup terbakar ( disambar petir ) tempohari. Me perasan jenama LG skrin flat itu berharga RM800+.

Sambil itu me belanja barang-barang dapur. Bila me hendak beratur membayar di kaunter itu, baru me perasan ada satu kaunter khas untuk pemegang kad visa. Memang mudah.

Alahai.

Written by en_me

Tue 23 Oct 07 at 12:01 am

Posted in shopping

Tagged with , , ,

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. bahaya kad kredit: kalau guna untuk shopping pun, bayar terus langsai, takde hutang²…

    yginsaf

    Mon 22 Oct 07 at 7:33 pm

  2. kena manage betul-betul. aku fix kan budget utk kad kredit :p

    megat

    Tue 23 Oct 07 at 10:58 am

  3. Maksudnye kita tahu kemampuan kita takat mana dan yang penting KONTROL DIRI DLM BERBELANJA!

    yginsaf

    Tue 23 Oct 07 at 11:05 am

  4. Fast lane tu saya selalu guna. Memang saya selalu guna kad kredit bila masuk giant. Kenapa? Selalunya, duit yang dibawa tak cukup nak bayar.

    Pasal bahaya kad kredit, orang yang gunakan mestilah wisely use it. Bukan untuk bergaya, tetapi untuk memudahkan bukan?

    ubie79

    Tue 23 Oct 07 at 11:06 am

  5. yehhh, kontrol diri dalam berbelanja!

    ubie79

    Tue 23 Oct 07 at 11:07 am

  6. #ubie,
    “tak cukup duit tunai nak bayar” – samalah kita.. uhuhu

    yginsaf

    Tue 23 Oct 07 at 11:18 am

  7. tak perlu bawa cash banyak2..

    mucs

    Fri 26 Oct 07 at 10:25 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: