Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

wall decorations

with 9 comments

beautiful and elegant gold printed and wooden painted frame with a Quranic verse within

Masa hari minggu lepas, me sibuk di rumah dari pagi menggantung hiasan berbingkai dan jam bercorak klasik itu.

Sudah lama mQ membebel suruh me gantung hiasan bercorak ayat-ayat suci al-quran menggantikan gambar-gambar famili yang me gantung sebelum ini.

Me sudahpun tanggalkan gambar-gambar famili itu dan sudah dibungkus dan disimpan dalam stor. aQi (9) pun sibuk kata, “nama Muhammad sebelah kiri bah!”

Alhamdulillah, petang jam 3 me pun siap buat projek penggantungan itu. Jam 3.30 lepas solat me lepak dan tidur hingga ke waktu hampir-hampir berbuka puasa. Letih beb.

Alahai.

Written by en_me

Wed 10 Oct 07 at 12:01 am

Posted in property

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. banyak lagi rupanya mQ nak beli frame ayat2 quran macam tuh.. layann je laa..

    yginsaf

    Tue 9 Oct 07 at 6:34 pm

  2. Selamat Hariraya Aidilfitri, Maaf Zahir Bathin dari masterjie dan keluarga..

    Untuk yg pulang ke kampong halaman, sila pandu berhati-hati.. kalau kena saman, sila bayar sendiri..

    0-0

    exsdpb

    Wed 10 Oct 07 at 4:14 am

  3. cantik frame2 tu..
    oh,ya.. Selamat Hari Raya Aidilfitri 1428H! 🙂

    ixora

    Wed 10 Oct 07 at 1:54 pm

  4. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir & Batin. Semoga ceria berhari raya bersama keluarga tersayang. Berhati – hati dijalan raya. Ingatlah keluarga tersayang. ANDA MAMPU MENGUBAHNYA. Sejuk mata memandang kearah dinding.

    Abang Long

    Wed 10 Oct 07 at 2:01 pm

  5. bile aku lompat blog ni, mende pertama aku aim adalah gambar keta di atas itu..

    banyak lagi tak frame2 cantik tu kat umah ko? nak satu…. boleh?

    4g1rlt3lls4ll

    Wed 10 Oct 07 at 2:22 pm

  6. #ixora,
    selamat hariraya juga..

    #bang long,
    selamat hariraya juga..

    #4g1rlt3lls4ll,
    kat tesco pun lagi banyak frame yg lagi2 cantik.. selamat hariraya juga..
    btw, jangan hiraukan gambar hiasan itu – tiada kena mgena yg hidup dan yg mati..

    Thank you all singgah2 jenguk2 komen2 blog me yang ini..

    yginsaf

    Wed 10 Oct 07 at 3:04 pm

  7. bagus2.. malaikat rahmat tak masuk ke dalam rumah yang pamerkan gambar benda2 bernyawa.

    by the way, cantik frame2 tu..

    mucs

    Wed 10 Oct 07 at 11:04 pm

  8. #mucs,
    teringat me dulu masa belajar kat oversea dgn pak arab yg very fanatik sbb xnak bergambar atau digambar.. dosa dia cakap..

    yginsaf

    Thu 11 Oct 07 at 11:36 am

  9. en me,
    gambar di atas yang mengandungi “Empat Qul”, empat Surah Al-Quran yang bermula dengan perkataan Arab Qul yang bermakna katakan, seperti katakan Allah itu Esa…

    hairani

    Thu 11 Oct 07 at 6:02 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: