Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

japanese sandal

with 14 comments

FlipFlops, Japanese Sandals, Jandals, Slippers, whatever you may call it from your continent, everybody loves it for its comfort. [+ Zori ]

Sudah hampir sebulan me bekerja di syarikat ini. Tempat [+ surau ] agak jauh, tapi berjalan itu kan bagus untuk kesihatan.

Sudah lama juga me terfikir hendak beli selipar jepun yang baru untuk ke surau. Dua hari lepas masa me jalan-jalan melalui stesen [+ monorel ] itu, me terperasan ada jualan selipar jepun. Me beli saiz 10½. Tapi bila me dah lama pakai, rasa sempitlah pula.

Alahai.

Written by en_me

Fri 28 Sep 07 at 12:08 am

Posted in myself

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. untuk mengelakkan selipar jepun anda dicuri atau dipinjam tanpa dipulang semasa solat di surau/mesjid, sila tandakan dengan memotong sebahagian kecil mana-mana bahagian selipar itu..

    yginsaf

    Tue 25 Sep 07 at 4:12 pm

  2. aha encik me, lenkali test drive dulu sebelum beli…

    hairani

    Fri 28 Sep 07 at 5:28 am

  3. kalo hilang selipar jepung tu kira sedekah jak!

    datukj

    Fri 28 Sep 07 at 5:30 am

  4. #rani,
    betullah, next time kena test drive seminggu ke dulu.. hehehe

    #tuk,
    insyaAllah, selipar boleh dibeli lagi kan kan..

    yginsaf

    Fri 28 Sep 07 at 7:33 am

  5. hai`
    amboi..cantik selipar!
    hehe,..

    zara

    Fri 28 Sep 07 at 8:17 am

  6. la…besarnyer saiz kaki 10 1/2 pun tak muat…ish..ish….

    aw

    Fri 28 Sep 07 at 8:31 am

  7. warna sandal tu macam rasa nak gi pantai lak…cantik

    aw

    Fri 28 Sep 07 at 8:32 am

  8. #zara,
    selipar sebagai alas kaki wat gi surau jak..

    #aw,
    sepatutnya me pakey saiz 12 kot..
    dan kalo gi pantai xyah pakey selipar.. kaki ayam jak..

    yginsaf

    Fri 28 Sep 07 at 8:35 am

  9. kenapa panggil slipar jepun ke???…ada jawapan tak untuk itu….anyway, nice slipar tuh..hehehe

    hidayat

    Fri 28 Sep 07 at 10:02 am

  10. tadi masa kat surau aw nampak sandal yang sama dengan me punya..tapi dah buruk sangat…

    aw

    Fri 28 Sep 07 at 4:53 pm

  11. #hidayat,
    sebab orang jepun yg mula2 pakey selipar camtu.. orang kita dulu2 mana pakey selipar – kaki ayam jak..

    #aw,
    selipar buruk memang sesuai wat gi surau.. supaya org xleh nak curi.. ehehe

    yginsaf

    Fri 28 Sep 07 at 5:02 pm

  12. lawa la selipar jepun tu..
    kalau bawa gi surau/masjid ada kemungkinan kena rembat ni..
    berapa harga? beli kat stesen monorel kat mana?

    mucs

    Sat 6 Oct 07 at 11:35 am

  13. #mucs,
    barang baru mmg lawa, tp kalo selalu dipakey jadi lunyai juga..
    harga cuma sepuluh riyal..
    me beli kat stesen monorel jln tun sambanthan itu..

    yginsaf

    Sat 6 Oct 07 at 11:41 am

  14. hehe.. betul, betul, betul..
    tapi selipar ni memang lawa.. nampak cam mahal je. dalam gambar tu la.. tatau la kan kalau bebetul biasa je.

    mucs

    Sat 6 Oct 07 at 5:48 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: