Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

banks in the KL Sentral

with 6 comments

If you enter from the west side of the terminal, you will see the bright yellow background logo to welcome you. [+ Maybank ]

Masa me mula-mula bekerja di sini, memang susah juga mahu cari bank yang me selalu berurusan.

Bank paling dekat pejabat me: Bank Islam Plaza Sentral. Tetapi me tiada urusan disitu.

Dalam KL Sentral, kita akan jumpa Maybank, CIMB Bank, Ambank, dan RHB Bank. Begitu juga, dengan mesin ATM yang disediakan, bersepah dimana-mana.

Bank me yang ada urusan tetapi tidak terdapat di sini: Public Bank, Bank Simpanan Nasional, Standard Chartered Bank, dan EON Bank.

Esok me buat entri bank-bank sepanjang Jalan Tun Sambanthan itu lah pula.

I have no business with Bank Rakyat and Bank Islam, nevertheless, their atm machines are squeezed by the two major banks.

Written by en_me

Wed 26 Sep 07 at 4:52 pm

Posted in bank

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. tidak perlu Form J..
    tidak perlu penyata bank simpanan selama 6 bulan..
    tidak perlu guarantor atau cagaran..
    kami mahu menolong anda..

    kami along-along Bukit Beruntung..

    yginsaf

    Wed 26 Sep 07 at 5:15 pm

  2. banyaknya bank en me pergi.. morning

    hairani

    Thu 27 Sep 07 at 8:01 am

  3. Maybank tu dah berubah tempat ye?
    Aku terpusing2 mencari Maybank KL Sentral haritu… Dua lokasi asal dah takda.

    Ayie

    Thu 27 Sep 07 at 10:10 pm

  4. #ayie, berubah? entahlah, tapi yg pasti, diluar ruang legar itupun sudah banyak atm maybank rasanya.. tambahan kaunter maybank pun sudah tersergam besar gamaknya..

    yginsaf

    Thu 27 Sep 07 at 10:35 pm

  5. Sebelum ni, bersebelahan dengan kedai coklat & Ayamas ada satu kiosk kecik. Satu lagi customer service center di tingkat atas, berdekatan escalator naik ke food junction. Tapi kedua2nya dah takda.

    Ayie

    Mon 1 Oct 07 at 9:26 am

  6. #ayie, pekanya ko.. ko keje mana?

    yginsaf

    Mon 1 Oct 07 at 9:50 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: