Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

fasting

with 6 comments

Yaasir missed aDm very much.

aQi (9) sudah dua hari puasa juga. Puasa setengah hari. Macamana tu?

Masa me bersahur dgn famili semua, aQi pun sibuk nak bersahur, walaupun aQi yang selalu lambat bangun. aQi cakap dia nak puasa. Bila tengahari, dia cakap pula yang dia tidak tahan berlapar. Jadi, dia ke dapur makan apa yang ada. Alahai.

Written by en_me

Sat 15 Sep 07 at 2:33 pm

Posted in family

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Teringat me pramlee punye 2 rangkap pantun: puasa yangyuk, pagi2 bukak periuk.. Alahai.

    yginsaf

    Sat 15 Sep 07 at 2:42 pm

  2. Kat Saudi, I dengar budak2 only start puasa bila diorang 12 years old. When Ihsan was 7, dia dah nak start puasa tapi cikgu dia tak kasi.. siap tulis surat to me, saying they don’t encourage to puasa. boleh tak?
    But kids that are 8 and above are allowed to fast, and the school provide a special room for them to stay in (tengok TV or play board games) during lunch and snack time.
    Last year alhamdulillah, Ilham (9) dapat puasa 20 days. This year so far dia tak tinggal lagi, and Ihsan is aiming to puasa full day harini.
    eh I tulis comment panjang-panjang nih, lebih baik I buat post on my blog, kan?
    ha ha!

    elisa

    Sat 15 Sep 07 at 3:11 pm

  3. pn elisa, xper .. u can comment here as u like.. as long as no harm done.. terimakasih kerana singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    yginsaf

    Sat 15 Sep 07 at 4:29 pm

  4. ahahha..teringat ms pose zaman kanak2.. minum air paip dalam bilik air sbb tak thn sgt. ..huhuhu…

    athirah

    Sat 15 Sep 07 at 5:26 pm

  5. dhik thirah, iyelah tu, zaman kanak-kanak penuh kenangan..

    yginsaf

    Sat 15 Sep 07 at 6:52 pm

  6. […] was reading YgInsaf’s post on his son(?) fasting and am reminded of how my kids started […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: