Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

Archive for August 2005

landlord

Smlm tido kampung, sambil tengok kebun baru.
Tadi pagi, rumah sewa yg kat bandar K serahkan pada pekerja2 India kat shopping mall itu. Boss dia bayar deposit dan me kena sediakan surat perjanjian sewabeli.

Advertisements

Written by en_me

Mon 22 Aug 05 at 8:18 am

Posted in property

Tagged with , , ,

Duti Setem Dah Terbayar

Me call tuan tanah kat Jambi tuh, me kata dah bayar kat Pejabat Hasil BP. Dia kata, harga duti setem termasuk dlm harga tanah tuh. So, me kena bagi dia surat Pejabat Hasil.
So, ptg tadi singgah rumah sepupu me dan bagi surat tuh.

Written by en_me

Sat 20 Aug 05 at 8:16 am

Posted in property

scratches on face

mQ terkejut bila tengok muka hencem aQi bercalar barut. Bila ditanya, aQi tak tahu nak kata apa.

Nasib baik tak kena biji mata tu.

Written by en_me

Wed 17 Aug 05 at 10:26 pm

Posted in family

Tagged with ,

house painting

Kul 11pagi tadi, lepas balik dr Giant, me ada appointment dgn Michael hardware tuh. Dia bawak sorang Indon utk upah cat rumah baru (RM1700). Dia kata boleh cat lepas pasang mozek.

Written by en_me

Mon 15 Aug 05 at 5:07 am

Posted in property

Tagged with ,

bad cikcity

Tadi, lepas balik dr kedai, cikcity me buat hal lagi. Masa nak ambik brg kat bonet belakang, tiba2 dia punye boot jatuh sendiri. Berdarah hidung me. Sebelum nih pun pernah kena jugak, tapi x lah seteruk nih.

Banyak hal pulak si cikcity nih, x mcm Proton me yg lain-lain. Mula-mula dulu dia punye air-con (tiba-tiba x sejuk), then dia punye auto-window sebelah driver (x boleh naik), then dia punye gear keras sgt (kena ganti 2 kali baru ok). Lepas tuh kena langgar org lagi… ceh, cabaran agaknya tu untuk me jaga lebih baik..

Written by en_me

Sun 14 Aug 05 at 4:03 am

Posted in transport

Tagged with ,

Renovasi Rumah Separuh Siap

Pagi tadi, me tgk rumah baru . Kontraktor KC kata concrete dah siap, tinggal pilih mozek colour apa. Wiring lampu pun dah siap tapi kena tambah kat atas siling. Alarm punye wiring pun dah ok.

Tinggal Wong grille je yg belum, Kontraktor KC kata mahu cat dulu (RM), baru x kacao grille. Wong grille jugak quote utk handrail tangga (RM) kalao bukan iron-wrought.

Cornish (ceiling decorator) pun ada tadi, me kata kena tambah siling dua bilik tambahan atas.

Me x perasan yg Kontraktor KC quote utk mozek seluruh kitchen – patutlah dia punye mahal! Dia minta payment next Monday.. Me kata no hal.

Dia kena discuss dgn Cabinet vendor pasal mozek tuh.

Written by en_me

Sun 14 Aug 05 at 2:09 am

Darurat – Jerebu


Jerebu makin teruk kat KL. Me keje setengah hari, pegi puduraya, terus beli tiket bas Transnasional ke JB kul 1tghari (lagi 5 minit tuh). Selalunya me beli awal 2/3 hari sebelum, tapi darurat kan… Kos tiket RM24.00
Ini gambar jerebu dari tingkap ofis me yg menghadap KLCC.. yg me ambik smlm guna handset ..

Written by en_me

Fri 12 Aug 05 at 9:32 am

Posted in photography, work